07 / 05 / 2024

Keykubat Üniversitesi

Keykubat Üniversitesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,''Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni alanlara ihtiyacımız var.''dedi

ALKÜ’de çarşı inşaatı başladı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Kestel kampüsü sosyal donatı alanlarında çarşı inşaatının temel atma çalışmalarına başladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yaşam Merkezi açıldı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binasının inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

ALKÜ Yaşam Merkezi hizmete girdi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binasının inşaatı tamamlandı. Bina hizmete açıldı.

Alanya Konaklı eski belediye binası ALKÜ'ye tahsis edildi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşıarasında yapılan protokolle Konaklı eski Belediye Binası 5 yıllığına ücretsiz olarak ALKÜ’ye tahsis edildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne yeni arazi tahsis edildi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,''Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni alanlara ihtiyacımız var.''dedi

ALKÜ'nün altyapı çalışmaları Mart'ta tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’daki alt yapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. ASAT Alanya Şube Müdürlüğü Kestel’de bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kampüsü’ndeki binaların alt yapısını kökten çözüyor.

Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör binası inşa edilecek!

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içine Selçuklu mimarisini yansıtan yeni rektörlük binası inşa ediliyor. Alaeddin Keykubat Kampüsü içinde hızla yükseliyor.

5 yeni üniversite kurulacak!

5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla 3 yeni üniversite kurulacak.

Türkiye'de 4'ü vakıf 8 yeni üniversite kuruluyor!

Dördü vakıf sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üniversitelerin isimleri şöyle; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi..

Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kurulması için kanun teklifi verildi!

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi" kurulması için kanun teklifi verdi.

Kırklareli Üniversitesi inşaat mühendisi personel arıyor!

Kırklareli Üniversitesi   koşulları belirtilen kadrolara akademik personel arıyor. İnşaat Mühendisliği bölümüne 1 Yrd. Doçenç alacak olan üniversiteye yapılacak olan başvurunun Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılması isteniyor …

Maltepe Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük film platosu oluyor!

Özel Maltepe Üniversitesi'nin bulunduğu bin dönümlük devasa kampus, Türkiye'nin en büyük film platolarından birine dönüşüyor. Proje Koordinatörü Alp Tanır, 'Burada bir rüya yaratıyoruz. Yönetmenler sadece hayalini kuracak.  Bir dağ bile isteseler kurarız'

Moskova Ulusal Fen Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Mecanoo, Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden bir olan Ulusal Fen ve Teknoloji Üniversitesi (MISiS)'nin yeni kampüsü için düzenlenen uluslararası proje yarışmasını kazandı

Keykubat Üniversitesi Haberi

Keykubat Üniversitesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Cikcilli Mahallesi'ndeki 1 milyon 113 bin metrekarelik alanın ikinci bir yerleşke için üniversitelerine tahsis edildiğini bildirdi.


Rektörlük binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.


Rektör Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, eğitimde yeni olmalarına rağmen ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini, Akseki, Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde 3 meslek okulları bulunduğunu ifade etti. ALKÜ'de 4 olan fakülte sayısının 8'e yükseleceğini belirten Pınarbaşı, "Bugün sizlere iki yeni müjde vermek istiyorum; birincisi yeni bir kampüs alanı. Yeri bulmuştuk ama bunun çalışmalarına yoğunlaştık. Orman ve Su İşleri BakanımızVeysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni...