06 / 05 / 2024

kia kontratında damga vergisi ne zaman doğar

kia kontratında damga vergisi ne zaman doğar

Damga vergisine tabi tutulan; akitlerle ilgili kağıtlar kapsamında kira sözleşmesi var mıdır? Kira sözleşmesine istinaden damga vergisi doğar mı? Hangi kira sözleşmeleri vergiye tabi tutulur?

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Kia’dan müjde bombardımanı! Rio modeline ekim ayında da zam gelmedi!

Kia’nın Türkiye’de en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden Rio’ya ekim ayında zam gelmeyeceği açıklandı. Kia, eylül ayı kapsamında da Rio modeline zam yapmamıştı. Böylece, Rio’da ağustos ayı fiyat listesiyle satışlara devam etme kararı alındı.

Kia’dan bir müjde daha! Stonic modeline eylül ayında zam yok!

Kia, eylül ayına girilmesiyle beraber tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklarken, takipçilerini sevindirecek haberleri de beraberinde vermeye devam ediyor. Eylül ayı kapsamında Picanto ve Rio modellerine zam yapmayan Kia, Stonic modeline de zam yapmadığını açıkladı.

Kia Picanto’ya eylül ayında zam gelmedi! Picanto’da ağustos fiyatıyla yola devam!

Kia’dan Picanto modelini satın almak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Kia, Picanto’ya eylül ayında zam yapmadığını ve ağustos fiyatıyla satışlara devam ettiğini duyurdu.

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

 Stil ve konfor arasında mükemmel bir denge sunan Kia Picanto! İşte Nisan ayı fiyatları!

Kia Picanto, sürüş keyfi, her zaman bağlantıda kalmanıza yardımcı olmak, otururken bir odanın konforunun tadını çıkarmak veya hareket halindeyken kesintisiz eğlence,  size her şeyi tek bir çatı altında sunuyor. İşte Kia Picanto'nun 03 Nisan 2023 fiyat listesi 

Kia Bongo'ya Mart ayında zam geldi mi? Kia Bongo fiyatları ne kadar? İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi

2023 Kia Bongo iş dünyasının yakın merceğinde olan bir araçtır. Teknik özelliklerinde dayanıklılığı ile ün yapmış Bongo, Mart ayında da fiyatı merak edilen araçlar arasında  Peki Kia Bongo fiyatları ne kadar? İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Kia Rio'ya Şubat ayında zam mı geldi! İşte 2023 09 Şubat fiyat listesi

Konforu ile meşhur Kia Rio Şubat ayında 69.000 TL zamlandı. Sürüş konforu ile meşhur Kia Rio çin fiyat listesi araştırılıyor. peki Kia Rio 2023 09 Şubat fiyat listesi nedir?

Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar son zamanda yapılan kira artışlarından sonra bir hayli tedirgin. Bundan dolayı bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Kia Ceed Sportswagon fiyatlarında sıcak gelişme! Resmen belli oldu! İşte 9 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Kia'nın en beğenilen araçları arasında yer alan Kia Ceed Sportswagon fiyatlarında son dakika! Temmuz ayına özel fiyatları resmen açıklandı. Peki, Kia Ceed Sportswagon fiyatları ne kadar? İşte 9 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

kia kontratında damga vergisi ne zaman doğar Haberi

kia kontratında damga vergisi ne zaman doğar

Kira sözleşmesine istinaden damga vergisi doğar mı?

Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan; akitlerle ilgili kağıtlar kapsamında bulunuyor. Eğer sözleşmede yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira sözleşmesi damga vergisinden istisna tutuluyor.


Vergiye tabi tutulan kira sözleşmeleri için binde 1,89 oranında damga vergisinin ödenmesi gerekiyor.Vergi her bir nüsha için ödeniyor. 


Sözleşmede kaç nüsha olduğu belirtilmemesi halinde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor.


Damga vergisini, sözleşmeye taraf olan kişilerden, herhangi birisinin ödemesi yeterli oluyor. Damga vergisi ve cezasında, imza edenler zincirleme sorumlu oluyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı açıklaması:

Kira sözleşmelerinin sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 nispetinde damga vergisine tabi tutulur ve bu kağıtlara ilişkin damga vergisi kağıdı imzalayanlarca kontratın düzenlendiği tarihi izleyen onbeş gün içinde vergi...