08 / 05 / 2024

Kıblesi yanlış cami yıkıldı yenisi yapılıyor

Kıblesi yanlış cami yıkıldı yenisi yapılıyor

Sakarya Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kıble istikametinin yanlış olmasından dolayı yeniden yapılmak üzere yıkılan Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı. İşte ayrıntılar...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da binalar tek tek yıkıldı! Ulu Cami'nin önü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında yıkımların etap etap sürmesinin ardından tarihi hanlar da ilerleyen zamanda caddeden görülüyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde zoraki dönüşüm!

Büyük Çamlıca Cami’nin dibindeki Kirazlıtepe Mahallesi'nde zoraki kentsel dönüşüm yaşanıyor.

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

Kıblesi yanlış cami yıkıldı yenisi yapılıyor Haberi

Kıblesi yanlış cami yıkıldı yenisi yapılıyor

Sakarya Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre yıkımı tamamlanarak çevre temizliği ve düzenlemesi yapılarak içerisinde büyük ilerleme kaydedilen Yeni Cami inşaatını başlatacak temel atma töreni katılımcıların hep birlikte yaptığı dualar eşliğinde başlatıldı. 


Akyazı Yeni Cami ve park projesini baştan sona kadar yapımını üstlenen, Sakarya Eski Milletvekili, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cevat Ayhan’ın kayın pederi hayırsever iş adamı Ahmet Nejdet Nalbantoğlu da temel atma töreninde hazır bulundu. Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından yaptırılan dua sonrası, temel atma töreni gerçekleştirildi. Kubbeli Yeni Cami inşaatının Akyazı Belediyesinin de destekleri ile kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı Akyazı Belediyesi yetkilileri tarafından bildirildi.


Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Vekili Mehmet Çakmak, “Temelini attığımız bu güzel yeni camimizi...