30 / 04 / 2024

kıbrıs ilk su

kıbrıs ilk su

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Kıbrıs Lapta'da emlak vergisi ödemeleri 1 Haziran'a uzatıldı!

Kıbrıs Lapta Belediyesi'nin yaptığı duyuruya göre emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Kıbrıs'ta Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi oluşturuluyor!

Kıbrıs'ta Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği tarafından yürütülen "Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi" oluşturuluyor. Strateji metni hazırlanmasına yönelik çalışmaların ilk günü tamamlandı.

Madam Coco Kıbrıs'taki ilk mağazasını açıyor!

Ev tekstil ve giyim klasiklerini kendine özgü şiirsel yorumu ile Paris kokan mağazalarında müşterileriyle buluşturan Madam Coco Kıbrıs’ta ki ilk mağazası Ekim 2016’ da hizmete girecek olan Girne Park AVM’de açılacak.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs 16dört16 yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor!

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir konseptle tanışacak. Girne'de yükselen Milos Park Homes projesi, bu kez yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor. İşte 16dört16 kod adlı projenin detayları..

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı yapan kazanacak!

Türk ve Rum kesimleri birleşirse Kıbrıs'ta gayrimenkul fiyatları artacak. KKTC'de güneye göre yarı yarıya ucuz olan arsa, arazi ve konut fiyatları, birleşmeyle birlikte İkİ katina çıkacak...

kıbrıs ilk su Haberi

kıbrıs ilk su

KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde uygulanacak olan deniz geçişinin Dünya'da bir ilk olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “KKTC İçmesuyu Temini Projesi çerçevesinde Dünya'da ilk kez uygulanan ve son parçanın yerleştirilmesi ile tamamlanan deniz geçişi 80 kilometre 151 metre uzunluğunda, deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçiyor. Deniz geçişi bin 600 milimetre çapındaki, yüksek yoğunluklu polietilen boru hattından oluşuyor. Proje kapsamında Anamur - Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposuna getirilerek, Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan kontrollü bir şekilde Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya su ulaştı” dedi.


DENİZ SUYU CAZİBELİ OLARAK TAHLİYE OLMAYA BAŞLADI

Türkiye ve KKTC'yi denizin 250 metre altında askıda kurulacak 80 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile birbirine bağlayan KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü...