06 / 05 / 2024

Kıbrıs inşaat işçi

Kıbrıs inşaat işçi

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüs sebebiyle yaklaşık 30 bin işçinin ülkeyi terk ettiğini, işçi sayısındaki düşüş sebebiyle piyasada işçi açığı oluştuğunu belirtti...

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

Fenercioğlu Gayrimenkul, Kıbrıs’ta 3 bin dairelik Costal Heaven projesinin inşaatına başladı. Kıbrıs'a dev proje geliyor. İşte Costal Heaven projesi ile ilgili ayrıntılar...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

ABD'de açık iş sayısı inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, inşaat ve enformasyon sektörlerinde azaldı...

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağırdı...

İslahiye'de 27 inşaat işçisinin karantina süresi sona erdi!

Gaziantep İslahiye'de koronavirüs tedbirlerinde karantina altına alınan 27 inşaat işçisi, 14 günlük karantina süresi sona erdiği için evlerine geri gönderildi.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Kıbrıs inşaat işçi Haberi

Kıbrıs inşaat işçi

Koronavirüs salgınının KKTC’de de ortaya çıkmasından sonra KKTC’de çalışma izniyle bulunan on binlerce kişi kendi ülkelerine geri döndu, pek çok sektörün iş başı yapmasından sonra ise “işçi açığı” meydana geldi.

Kıbrıs Postası'ndan Ertuğrul Senova'nın haberine göre; koronavirüs salgını sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri de inşaat sektörü oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yaklaşık 30 bin işçinin ülkeyi terk ettiğini, 20 bin kadar konutun da inşasının sürdüğünü ifade etti.

“İŞÇİ AÇIĞI NEDENİYLE FİRMALAR, BİRBİRİNİN ELİNDEKİ İŞÇİLERİ KAÇIRMAYA BAŞLADI”

Gürcafer, işçi sayısındaki düşüş sebebiyle piyasada bir dengesizlik oluştuğunu vurgulayarak, “Oluşan işçi açığı nedeniyle herkes birbirinin elindeki işçiyi almaya, kaçırmaya başladı. Bu da başka türlü sıkıntıların oluşmasına sebep oldu” diye konuştu.

Böylesi sorunlarla karşılaşmayı, sürecin başından beri öngördüklerine...