03 / 10 / 2024

kıbrıs konut kredisi kullanımı

kıbrıs konut kredisi kullanımı

Fileleftheros Gazetesi,konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırma ile satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyor. Ada'da konut fiyatları 4 yıldır artıyor. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması! Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? 

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs, yatırımcıların gözde lokasyonu haline gelirken İslam Memiş'ten Kıbrıs değerlendirmesi geldi. Kıbrıs'a yatırım yapmak mantıklı mı?

Kıbrıs'ta konut fiyatları bir yılda yüzde 22 arttı! 

Kuzey Kıbrıs konut piyasasında gerek “yabancıların” aşırı ilgisiyle gerek inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle fiyatlar bir yılda yüzde 22 arttı.

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!

Yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert yükselişi hız kesmeden sürdürürken, konut fiyatlarının tam 42 aydır sterlin bazında arttığı belirtildi. 

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyır. EVA Gayrimenkul Değerleme Personeli Eylül Helin Gül, Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

kıbrıs konut kredisi kullanımı Haberi

kıbrıs konut kredisi kullanımı

Fileleftheros gazetesindeki habere göre, Güney Kıbrıs’ta ödenmeyen kredilerin, her ay azalmayan bir hızla artmaya devam ettiği belirtildi. “Ödenmeyen Krediler 26.5 Miyar Euro” başlıklı manşetten verilen haberde, Ocak ayı sonu itibarıyla ödenmeyen krediler miktarının, 26.5 milyar Euro olduğunu yazıldı.


10 Krediden 4’ü Ödenmiyor


Gazete, Rum Merkez Bankası’nın verilerine dayanarak ev kredisi şeklinde alınan her on krediden dördünün ödenmediğine dikkati çekti.


Bankalar için sorunlu kredi oranın yüzde 33.38’e; kooperatifler için ise yüzde 35.21’e çıktığını yazan gazete, konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırmayla satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.


Gazete ayrıca Ocak 2014 sonu itibarıyla müteşebbislere yönelik verilen toplam 34.5 milyar Euro’dan, 14.2 milyarının, bir diğer deyişle yüzde 44.93’nün ödenmediğini belirtti.


Gündem...