02 / 05 / 2024

kıbrıs Maraş imar planı

kıbrıs Maraş imar planı

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Egeli turizmcilerden Maraş'a yatırım planı! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar Maraş'ın yeniden turizme kazandırılması amacıyla Türk turizmcilere yaptığı çağrı karşılık buldu.Egeli turizmciler, hazır olduklarını, yapılacak anlaşmalar sonrası bölgede konaklama tesislerini hizmete sokabileceklerini ifade etti.

Maraş’ı yerleşime açma kararı Rumların gündeminde!

45 yıldır kapalı tutulan ‘hayalet kent’ Maraş’ı yerleşime açma kararı Kıbrıs Rum medyasının gündemine oturdu.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Arnavutköy Kıbrıs Caddesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Kıbrıs Caddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk yatırımcılara Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlıyor! 

Kapalı Maraş'a yönelik açılımın çok önemli olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara "Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlamıştır. Maraş'ta önemli gelişmeler olacak. Türk yatırımcılar ona göre projeler geliştirmeli" çağrısı yaptı.

Kıbrıs Kapalı Maraş 42 yıl sonra açılıyor!

Lüks otomobillerin, pahalı evlerin, ülkenin en iyi plajlarının ve 7 yıldızlı otellerin bulunduğu 'Hayalet Şehir' Maraş, 42 yıldır terk edilmiş durumda. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti Maraş'ın açılması yönünde önemli bir karar aldı. 

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

kıbrıs Maraş imar planı Haberi

kıbrıs Maraş imar planı

KKTC’nin 1974 yılından beri kapalı tutulan turistik Maraş şehrinde Türk yönetimi altında açmaya yönelik adımları sonrasında, Rus ve Çinli şirketler, ellerinde Maraş tapusu bulunan Rumlara, “Satın almaya hazırız” teklifleri sunuyor. Rum Dışişleri Bakanı ile görüşmelerde bulunan Maraşlı Rumların örgütü, “Mülklerinizi satmayın” çağrısında bulundu. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise, 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş bölgesinde 1974 yılında önce yaşayan Rumların ‘Maraş belediyesi’ teşkilatı bulunuyor. Rumlar,  Maraş kenti için sembolik belediye başkanlığı seçiyor.

MÜLKLER DEĞERLENDİ

Rum yönetimi ve Maraş kentinden ayrılan yaklaşık 30 bin Rum’un yer aldığı bu örgüt, KKTC hükümetinin, AİHM kararları çerçevesinde Maraş’taki bireysel mülkiyetlere ‘takas, tazminat ve iade’ gibi yöntemlerle çözüm bulmak amacıyla attığı adımlardan paniğe kapıldı. KKTC’nin Maraş’ı Türk yönetimi altında yerleşime açma adımları Kıbrıs Rum yönetiminde bulunan Rum...