07 / 05 / 2024

kıbrısköy kapalı pazar alanı

kıbrısköy kapalı pazar alanı

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi Kıbrısköy’de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Arnavutköy Kıbrıs Caddesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Kıbrıs Caddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

kıbrısköy kapalı pazar alanı Haberi

kıbrısköy kapalı pazar alanı


Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi Kıbrısköy’de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor. 10 bin metrekarelik alanda bölgeye ayrı bir değer katacak tesisin kaba inşaat çalışmaları devam ediyor. Yapımı yüzde 30 seviyesine gelen tesiste incelemelerde bulunarak yerinde bilgi alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek dev tesis ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırırken, mahallenin fiziki mekan ihtiyacına da cevap verilmesini amaçladık dedi.3 katlı olarak Selçuklu mimarisi konseptiyle yükselen Kıbrıs Kapalıpazar- Aile ve Gençlik Merkezi’nin kaba inşaatı devam ederken, pazar alanının üzerindeki dokuz kubbenin çelik imalatları devam ediyor. Kompleks tamamlandığında A’dan Z’ye her imkân düşünülerek beş yıldızlı otel konforunda büyüleyecek.

Kültür ve yaşam merkezi

Tesisin, kültürel...