17 / 05 / 2024

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos

KIBRIS kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için AİHM’e 115 milyon Euro’luk dava açıp Türkiye’den 22 milyon EURO alan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, Güney Kıbrıs’ta tedavi gördüğü hastahanede öldü.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Güney Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yatırım karşılığı vatandaşlık programında meydana gelen nedeniyle ülkede bir takım kararlar alındı. 

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

İngiltereli konut yatırımcılarının Kıbrıs'a ilgisi azaldı!

Kıbrıslı işletmeci Hüsamettin Maviay, KKTC’de zengin İngiliz kalmadığını söyledi. Maviay, "Biradan fazla ev satılan günler gördük" diye konuştu.

Güney Kıbrıs'ta 2018'de 9.2 bin gayrimenkul satıldı!

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

Kıbrıslılar emirname değil, imar planı istiyor!

Kıbrıs'ta son zamanlarda sıkça gündeme gelen Mağusa Emirnamesi ile ilgili bölge halkının görüşü alındı. Vatandaşlar, mimar ve mühendisler ile halka açık bir şekilde hazırlanan imar planlarına destek vereceklerini söyledi.

SotCA gayrimenkulün Kıbrıslı starlarını arıyor!

Hürriyet Gazetesi'nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması Kıbrıs'ta düzenleniyor.

Kıbrıslı Yalısı'nın haremlik bölümü ERa için kapılarını araladı!

Kıbrıslı Yalısı; orta kısımdaki Harem Bölümünün kapılarını; ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul için araladı. 

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos Haberi

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kapalı Maraş’ta mülkü bulunan ünlü Lordos ailesinin en yaşlı ferdi Andreas Lordos’un Türkiye aleyhine açtığı davayı 2012 yılında karara bağlamış davacıya Türkiye’nin 22 milyon Euro ödemesine karar vermişti. Andrea, 1974’ten önce Ada’nın en zenginiydi. Lordos 5 otel, 9 daire, 5 dükkân ve 1 villa ile araziler...