03 / 05 / 2024

Kıbrısta elde edilecek kazançlar

Kıbrısta elde edilecek kazançlar

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'taki doğal zenginliklerden elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olacağını bildirdi.Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakere sürecini baltalayan yeni bir gerginlik yarattığı ileri sürüldü.

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 

Gayrimenkul alıp satanlardan 16,4 milyar TL gelir elde edilecek!

Gayrimenkul alıp satanlardan yaklaşık 16,4 milyar lira, yargı harçlarından 5,1 milyar lira gelir elde edilecek...

Kıbrıs Mağusa Surları 1.1 milyon Euro'ya restore edilecek!

Kıbrıs Mağusa Surları güçlendirme ve konzervasyon çalışmaları başladı. Çifte Mazgallar ve Deniz Kapısı ile Canbulat Kapısı arasındaki surlarda devam eden çalışmaların maliyeti 1 milyon 123 bin Euro olarak belirlendi.

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Kıbrıs projesinde Türkiye açısından sorun yok!

Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye açısından proje konusunda her hangi bir sorun olmadığını ifade ederek, “Kıbrıs Projesi asrın projesidir, çok dev bir projedir" dedi.

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi kentsel dönüşümden şikayetçi!

Kıbrıs Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle belediyenin bu bölgeye yeterli hizmet vermediğinden şikayet ediyor.

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi!

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımcıları düşünüldü ve tapu devir harçlarıyla birlikte stopajlarda 90 günlüğüne sabit kura geçildi.

Kıbrıs Elexus Hotel'in açılışı ertelendi!

Kıbrıs'ta iş yapmak, işi zamanında teslim etmek genel bir sıkıntı. İşte bu sürecin son mağduru.. Kıbrıs ekonomisinin son dönemdeki en büyük yatırımı Elexus Hotel, Ağustos ayında açılacak deniyordu ama inşaatı bile bitmedi. İşte detaylar..

Kıbrıs Elexus Hotel 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak!

Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak Elexus Hotel için geri sayım başladı. Murat Ersoy, "Bu kadar büyük bir yatırımı yaparken asla korkmadık. Sadece istikrar istiyoruz" dedi

Diler Holding Kıbrıs'ta otel açacak!

Diler Holding üçüncü otelini Kıbrıs'ta açmak için harekete geçti. Proje çalışmaları başlayan üçüncü otelin en uygun zamanda hizmete girmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş'taki Kıbrıs Meydanı'na onarım yapılacak!

Kahramanmaraş'ta Kıbrıs Meydanı'nda, 40 yıldır hiçbir bakım yapılmadığı için çökmek üzere olan menfeze Büyükşehir Belediyesi müdahale etti.

ERA Gayrimenkul, Kıbrıs Master Franchise yetkisini aldı!

Üç yıl önce Türkiye pazarına giren ERA Gayrimenkul, hızla büyümesini Kıbrıs'la sürdürüyor. Şirket, hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi'nde ofis açma yetkisi anlamına gelen ‘Kıbrıs Master Franchise' hakkını aldı.

Kıbrıs’taki ev fiyatları ERA Gayrimenkul'den sorulacak!

Çalışmalarını uluslararası pazarlara taşıyan ERA Türkiye, şimdi de hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi’nde ofis açma yetkisi anlamına elen ‘Kıbrıs Master Franchise’ hakkını aldı.

Kıbrısta elde edilecek kazançlar Haberi

Kıbrısta elde edilecek kazançlar

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'taki doğal zenginliklerden elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olacağını bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı, Atina hükümetinin Kıbrıs konusundaki tezleriyle ilgili açıklama yazılı yayımladı. Açıklamada Türkiye’nin, Kıbrıs’ın güneyinde Türk araştırma gemisi Barbaros'un inceleme yapması yönünde yayımladığı açıklamasının yasa dışı olduğu iddia edilerek, Ankara’nın bu hareketiyle Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakere sürecini baltalayan yeni bir gerginlik yarattığı ileri sürüldü.


Kıbrıs’ın, "BM ve AB üyesi bir devlet olduğu" ve "uluslararası hukuka göre hakimiyet ve egemenlik hakları bulunduğu" belirtilen açıklamada, bu hakların Deniz Hukuku’nda öngörülen deniz bölgeleri ve özellikle de münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığını da kapsadığı kaydedildi.


Kıbrıs’ta doğal zenginliklerin değerlendirilmesiyle elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“ Kıbrıs Cumhuriyeti ve bizzat Başkan Sayın Nikos Anastasiadis,Kıbrıs Cumhuriyeti’nin...