kilis projeleri Haberi
“Kilis tarihi tam bilinmemekle beraber çok eski bir yerleşim alanı. Zeytinimizin burada ne zaman yetişme başladığına dair bir tarih yok. Kilis zeytinin kendine has kokusu ve yağı var. Ege bölgesi zeytinlerinden çok farklı olarak zeytinyağı verimi fazladır. Çok su istemez tamamen organiktir hiç gübre atılmaz. Salamura olarak pek satılmaz yağlık olarak yetiştiği için evlerimizde salamura olarak da kullanabiliyoruz. 8 bin ton zeytinyağı üretimimiz var. Perakende olarak satışı fazla olmuyor. Genelde toptan bir şekilde İzmir Bölgesi’ne satılıyor. Ama kendi yöremizde isteyenlere temin etme imkânımız var. Pekmezimiz buraya özgü kuru üzümden imal ediliyor. Kendine has bir mayası var. Kendi içine hiçbir zaman şeker almaz. Zahter sabahları kullandığımız bir kahvaltılıktır. Çok çeşitli baharatlar bir araya getirilir kavrulur. Sabahları kahvaltıda kullanırız. Cevizli sucuğumuz...