13 / 05 / 2024

Kilis'te yeni açılacak OSB'nin çalışmaları devam ediyor!

Kilis'te yeni açılacak OSB'nin çalışmaları devam ediyor!

O Kilis Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Kilis Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerimize verimli bir şekilde çalışmalarını yapmaları için her türlü desteği vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.



Kilis Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz altyapı çalışmalarına başlandığını kaydeden Kanar, "Organize Sanayi Bölgeleri için olmazsa olmaz bu temiz ve ekonomik enerji kaynağından firmalarımızı en kısa zamanda faydalandırmak istiyoruz. Altyapı çalışmalarından sonra yapılacak testlerin ardından inşallah firmalarımız doğalgazdan yararlanmaya başlayacaklar. Ayrıca bölgemizi ekonomik elektrik enerjisine kavuşturmak için özel bir şirket ile elektrik temin anlaşması yaptık. Yaklaşık % 20 iskonto elde ettiğimiz bu anlaşma ile Türkiye'de en ekonomik elektrik enerjisi temin eden Organize Sanayi Bölgeleri arasına girdik. Ayrıca bunun yanında karayolları koruma bandına yaklaşık 1500 adet ağaç dikildiğini de belirtmek isterim" dedi. 


Yeni açılacak 100 hektar Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili çalışmaların da süratle devam ettiğini kaydeden Kanar, şöyle devam etti: "Kamulaştırma çalışmalarının yanı sıra İmar Planımızı da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunduk. 


Genişleme alanımızla birlikte bölgemize cami, sosyal tesis alanı, endüstri meslek lisesi, sağlık ocağı ve itfaiye hizmetlerini de kazandırmayı planlamaktayız. Bilindiği gibi Organize Sanayi Bölgeleri bir şehrin gelişmişlik göstergesinde çok önemli bir yere sahiptir. 


Biz de açılacak alanda yüksek bir istihdam öngörüyoruz. Bundan dolayı faaliyete girecek genişleme alanımızla birlikte hem Organize Sanayi Bölgemizin hem de Kilis'in çehresi değişecektir. Kilis organize sanayi firmalarının başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim." 


Kent Gazetesi


Geri Dön