20 / 05 / 2024

kilis suriyeli ev

kilis suriyeli ev

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar ’da, Birleşmiş Milletler ( BM ) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

Ankara'da Suriyeli kiracı ev sahibini bıçakladı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, tek katlı evde yalnız yaşayan Suriyeli Abdullah U., tartıştığı ev sahibi Fatih Dönmez'i bıçakladı. Olaya müdahale eden polis aracına da zarar vererek kaçmaya çalışan zanlı, kovalamaca sonrası yakalandı...

Kilis’te konut fiyatları ne kadar?

Kilis’te emlak piyasası oldukça hareketli. Büyümekte olan Kilis de modern emlak projelerine ev sahipliği yapan merkezi ve kalabalık ilçelere sahip…

Kilis'te kerpiç ev çöktü: 1 kişi yaralandı!

Kilis ilinin Musabeyli ilçesinde kerpiç evin çökmesi sonucu bir kişi yaralandı. Yaralı kişi hastaneye kaldırıldı...

Kilis'ten deprem bölgesine ‘konteyner ev’ desteği!

Kilis’ten Elazığ’a depremzedeler destek için 9 tır konteyner ev, tuvalet ve banyo gönderildi.

İHH 200 briket evi Suriyeli ailelere teslim etti!

İnsan Yardım Vakfı (İHH) tarafından yapılan 10 bin briket evlerin inşaatında 200 briket ev tamamlandı. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi.

Türkiye 3.6 milyon Suriyeli'ye 8 yıldır ev sahipliği yapıyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan ve sayıları 3 milyon 650 bini bulan Suriyeli sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi...

35 bin Suriyeli’ye kira yardımı mı yapılacak?

Şanlıurfa Suruç'ta Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezinde yaşayan ailelerin kendi istekleriyle barınma merkezinden taşınıyor. 35 bin Suriyeli'ye ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı kaydedildi...

Kilis’te kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Kilis’in nüfusundan fazla Suriyelinin bulunduğu kentte kiralık ev bulmak nerede ise imkansız hale geldi.

Kilis'te konut sorunu yaşanıyor!

Kilis'te son zamanlarda konut sorunu yaşanıyor. Bölgede, kiralık ev bulma sıkıntısı çekiliyor. Emlakçı Mehmet Uçal, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kilis'te kiralık ev sayısında artış!

Kilis Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Arslan, roket saldırılarından önce kiralık ev bulunmayan şehirde, şimdi ise kiralık ev bolluğu yaşandığını söyledi.

Kilis'te kiralık ev sayısı arttı!

Kilis'te son bir yıl içinde yaşanan konut sıkıntısı, inşaat sektöründeki hareketlilik ile beraber rahat bir nefes aldı.

kilis suriyeli ev Haberi

kilis suriyeli ev

Yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilen genişleme çalışmaları kapsamında; önceki konteynerlere oranla daha iyi standartlarda ve yaklaşık iki katı kadar alana sahip yeni bir konteyner kent kuruluyor. 624 adet çift katlı konteyner olmak üzere toplam 1248 konteynere sahip olacak alanda, 1 adet sosyal tesis, 1 adet cami, 1 adet Lise (24 derslikli) , 1 adet anaokulu (16 derslikli) binası, 2 adet bay-bayan eğitim atölyesi yapımına başlandı.


Kilis Valiliği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında imzalanan protokole göre genişleme yapılacak alanın altyapısı; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) öncülüğünde yapılıyor. İhalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilen konteyner kentte, konteynerler ve diğer sosyal binaların yapım maliyeti Kuveyt IICO Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu tarafından karşılanacak.


38 milyon TL’ya mâl olacak

Genişleme...