07 / 05 / 2024

Kilise Anne Çocuk Eğitim Merkezi oldu

Kilise Anne Çocuk Eğitim Merkezi oldu

Diyarbakır’da cemaati bulunmayan 350 yıllık Ermeni Katolik Kilisesi korunması ve işlevlendirilmesi için Anne Çocuk Eğitim Merkezine" dönüştürüldü

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

Devlet çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne adaylarına doğum süresince çocuk parası, doğum parası, süt parası gibi üç farklı ödeme yapıyor. 

Anne olanlar müjde peş peşe destek yapılıyor! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı... İşte detaylar

Devlet, yeni doğum yapan ya da hamile olan anne adaylarına destek ödemesi yapıyor. Anne olanlar müjde peş peşe destek sağlıyor. Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımına ilişkin tüm detaylar...

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

Anne adayları müjde! Aile Bakanlığı çocuk başına para dağıtıyor! TCKN sırasına göre PTT hesabına hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapan anne adaylarına çocuk başına destek ödemesi yapıyor. İşte yardım kampanyasına ilişkin tüm merak edilenler...

1,2,3,4,5 çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı çocuk parası veriyor! Başvurusu onaylanan hemen alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına nakdi destekte bulunuyor. Peki, Çocuk parasından kimler faydalanıyor?

Aile Bakanlığı dar gelirli anne ve babalara çocuk parası verecek! O şartları karşılayan herkes hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Peki, çocuk parasını kimler alabiliyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Dar gelirli haneler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çocuk desteği sağlanıyor. Peki çocuk desteğine yeni zam geldi mi? 

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için sağlanan çocuk yardımı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Yanık, dün peş peşe açıkladı. 

Anne babalara Nisan müjdesi! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olana PTT'den hemen veriliyor! Çocuk destek ödemesine zam var mı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Çocuk destek ödemesine Nisan zammı geldi mi? Çocuk yardımına nasıl başvuru yapılır? 

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Çocuk destek bileşenine nasıl başvurulur? 

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor.

Anne babalar hemen başvursun! Çocuk başına 1300-1500 TL yardım alabilirsiniz! 

Devlet, yardıma ihtiyacı olan ailelere ve çocuklu annelere yönelik yardım kampanyalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, çocuk sahibi annelere yönelik sevindirici bir haber verildi. Devlet, geri ödemesiz olarak 1500 TL nakit para desteği sağlayarak çocuk parası ödemesine ek bir yardım sunacak.

Kilise Anne Çocuk Eğitim Merkezi oldu Haberi

Kilise Anne Çocuk Eğitim Merkezi oldu

Diyarbakır’da 350 yıllık tarihi Ermeni Katolik Kilisesi metruk halinden kurtarılarak, göçle
 gelen yoksul kadın ve çocuklarının eğitim görmesi için "Anne Çocuk Eğitim Merkezi"ne dönüştürüldü.
Farklı din ve dile mensup kişilerin yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşadığı Diyarbakır’da 1650-1700 yıllarında Vatikan’dan gelen misyonerler tarafından Gregorian mezhebine ait olan Ermenileri Katolik mezhebine çekmek için Sur ilçesindeki Hasırlı Mahallesinde kurulan ve 1850’li yıllarda bir süre cami olarak kullanılan Ermeni Katolik Kilisesi, 4 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restore edildi.
Restorasyonu tamamlanan ve Sur Kaymakamlığı’nca korunması ve işlevlendirilmesi için kiralanan tarihi kilisenin papaz evi bölümü, hazırlanan bir proje kapsamında "Anne Çocuk Eğitim Merkezi"ne dönüştürüldü.
İçişleri Bakanlığı’nca "Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında aktarılan 130 milyon lira ödenek ile tarihi kilise içerisinde hayata geçirilen merkezde yüksek standartlarda iki sınıf,...