04 / 05 / 2024

kimler yediemin lisansı alabilir

kimler yediemin lisansı alabilir

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor. Peki, yediemin lisansı nasıl alınır? İşte yediemin lisansı alma şartları...

EPDK lisans kararlarını duyurdu!

Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında 13, doğalgaz piyasasında 3, petrol piyasasında 1 ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 1 firmaya lisans verildi.

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kat maliklerine belirli bir konut kredisi yardımında bulunuyor.Peki, kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmanın şartları nelerdir?

Rant vergisini kimler alacak?

Rant vergisi ile bir taşınmazın emsal oranı arttığında taşınmaz adına değer artış payı alınması hedefleniyor. Peki, ödenen bu rant vergisi nereye gidecek? Rant vergisini kimler alacak?

Hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, satış sürecinde hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Kimler rant vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mallar üzerinde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların rant vergisi ile katkıda bulunmasını sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Peki, kimler rant vergisi ödeyecek?

Apartman yöneticisi kimler olabilir?

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Peki,apartman yöneticisi kimler olabilir?Kiracı ya da dışarıdan aday gösterilen biri apartman yöneticisi olabiliyor mu?

Konut kredisini kimler alamaz?

Konutların teminat altın alınması şartıyla tüketici kredisi olarak karşımıza çıkan krediye konut kredisi adını veriyoruz.Peki,Konut kredisini kimler alamaz? Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?

Konut kredisini kimler çekebilir?

Taşınmaz mal satın almak için bankadan alınan ve taşınmaz mala ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor.Peki,konut kredisini kimler çekebilir?Hangi evlere konut kredisi verilmez?

Ayazma Emlak Konutları projesine kimler başvurabilir?

Emlak Konut'un 1239 konutluk İkitelli Ayazma projesi için başvuru süreci başladı. 30 Ocak 2015 tarihine kadar başvuruların yapılabildiği Ayazma Emlak Konutları projesine kimler başvurabilir?

Lojmanda kimler kalabilir?

Lojman konutları, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak karşımıza çıkıyor. Peki, lojmana kimler başvurabilir? Lojmanda kimler kalabilir?

Kimler lojmanda oturamaz?

Lojmanların tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, kimler lojmanda oturamaz?

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

kimler yediemin lisansı alabilir Haberi

kimler yediemin lisansı alabilir

Yediemin lisansı nasıl alınır?

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor.


Bakanlık tarafından, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumuna, ihalesiz olarak da lisans verilebilir.


Lisans verilecek yerler, lisansın süresi, lisansın kapsamı ve lisansla ilgili diğer hususlar, iş ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenir.


Lisans ihalesinin yapılacağı yer, gün ve saat ihalenin yapılacağı tarihten en az bir ay önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilir. Bu ilanda;


a) Lisansın kapsamı ve lisans verilecek yerler,


b) Başvuru sahibinde aranacak şartlar,


c) Başvuruda aranacak belgeler,


ç) Şartnamenin temin edilebileceği yerler ve şartname ücreti,


d) İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat,


e) İhalenin hangi usulde yapılacağı,


f) İhaleye dair diğer hususlar


yer alır.


İlan edilen metnin maddi hata nedeniyle tekrarlanması gerektiğinde söz konusu maddi hata, ihale...