04 / 05 / 2024

kimlik numaralı tapular

kimlik numaralı tapular

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Tapu senetlerimiz oldukça eskimişti, üzerinde gereksiz bilgilerin olduğunu gördük ve artık QR kodlu yeni tapu senetlerine geçiyoruz" dedi...

QR kodlu tapularla ilgili merak edilen her şey!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karara göre, tapu senetleri tamamen yenilenecek. Buna göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor.

Kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Tapu senetlerimiz oldukça eskimişti, üzerinde gereksiz bilgilerin olduğunu gördük ve artık QR kodlu yeni tapu senetlerine geçiyoruz" dedi...

Asansörlerde kimlik kartı dönemi başlıyor!

Ülke genelinde kayıtlı 431 bin asansöre "kimlik kartı" numarası verilerek belediyeler ve de A tipi muayene kuruluşları kanalıyla asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin yaptırılacağı belirtildi.

RE/MAX 1 numaralı gayrimenkul franchiseı seçildi!

RE/MAX 1 numaralı gayrimenkul franchiseı seçildi. Dünya genelinde franchise sistemiyle büyümesini sürdüren RE/MAX, “Franchise Times Top 200” listesinde 6 yıldır öncü franchise firması olarak öne çıkıyor.

Okmeydanı'nda tapuların yüzde 20'si verildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı ' nda bir yılda tapuların yüzde 20 ' sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi...

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda tapularının yüzde 20'sini verdik!

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda bir yılda tapuların yüzde 20’sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi...

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi!

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda bir yılda tapuların yüzde 20’sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ankara Gölbaşı Karşıyaka 113437 ada, 1, 2 ve 3 numaralı parselleri askıya çıktı!

Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi, Karşıyaka Mahallesi 113437 ada, 1, 2 ve 3 numaralı parseller ve çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı 30 gün süreyle askıya çıktı.

Afyon İncirli mahalle sakinleri tapularını aldı!

İncirli Mahallesi sakinleri Dinar Belediyesi' nin uygulamaya koyduğu 18. Madde uygulaması sayesinde tapularına kavuştu. İncirli mahalle sakinleri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar' dan tapularını aldı.

Binaların değeri enerji kimlik belgesiyle artıyor!

Artık beyaz eşyalar gibi binalar da enerji sınıflarına ayrılıyor. Enerji Kimlik Belgesine (EKB) sahip binalar hem enerji masrafını düşürerek binanın değerini artırıyor hem de doğayı koruyor...

Bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Bina enerji kimlik belgesi; binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye deniyor. İşte, bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Esenboğa Havalimanı'nda 1 numaralı pist kanalı onarımı ihaleye çıkıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü; Esenboğa Havalimanı'nda 1 numaralı pist kanalı derz dolgu ve çatlak onarımı yapım işi ihaleye çıkıyor. İş 50 günde tamamlanacak.

Dilovası'ndaki arazilerin tapuları dağıtıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köseler Köyü ’nde şuyulandırılması tamamlanmış arazilerin tapularını köylülere dağıttı. Köseler Köyü ’ndeki 220 vatandaş tapularını almanın sevincini yaşadı.

kimlik numaralı tapular Haberi

kimlik numaralı tapular

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın en önemli iki bileşeninin bilgi ve teknoloji olduğunu belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin bilgi bankası ve hafızası olduğunu söyleyen Kurum, bine yakın hizmet birimiyle yılda 30 milyon vatandaşa hizmet verildiğini belirtti..

Yılda 8 milyon adet tapu işlemini yapıldığı bilgisini veren Kurum, "Yılda 8 milyon adet tapu işlemi demek, saniyede bir işlem demek. Bu işlemler çok kolay değil, özellikle gelişmiş bilişim alt yapısıyla şeffaf, hızlı, güvenilir işlem yapabilmek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün asli görevi. Biz de bu görevleri, hizmet kalitesini artırmak adına birçok yenilik yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak, 100 günlük eylem planlarını...