24 / 07 / 2024

kira akdi kanunu

kira akdi kanunu

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. İşte kira akdi örneği 2015...

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Kirasını düzenli ödeyene iyi haber!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki kira ödemeleri kanunu Borçlar Kanunu tarafından düzenleniyor. Bu kanun ise kira ödemelerini düzenli bir şekilde yapan kiracının yanında oluyor. Kanuna göre kira ödemesini düzenli bir şekilde yapan kiracı dilerse, 10 yıl boyunca evi tahliye etmeyebilir. 

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Kira bedelinin belirlenmesi kanunu!

Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira sözleşmesi kapsamında kira bedeli, kira süresi ve kira artış oranları gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte kira bedelinin belirlenmesi kanunu...

Kira kontratı kanunu!

Kira kontratı kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu'nun Dördüncü Bölümü olarak karşımıza çıkıyor. İşte gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar....

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kira gelir vergisi kanunu!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak kira gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi kanunu..

Kira sözleşmesi kanunu 2015!

Kira sözleşmesi ile ilgili ve bu sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte kira sözleşmesi kanunu 2015 esasları...

Kira akdi nasıl olmalıdır?

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira akdi nasıl olmalıdır?

Kira akdinde damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi ödenecek kağıtlar arasında yer alıyor. Kira akdi için ödenecek damga vergisi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. İşte kira akdinde damga vergisi 2015 oranları...

kira akdi kanunu Haberi

kira akdi kanunu

Kira akdi örneği 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Bu akdin imzalanması ile kiralayan ve kiracı bazı hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. Ayrıca, kira akdi kapsamında kira aksi süresine ve kira akdinin ödeneceği tarihe ait bilgilere yer veriliyor.


Kira akdi örneği 2015..

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi


Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı...