17 / 05 / 2024

kira akdi tarafları kimlerdir

kira akdi tarafları kimlerdir

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kiralanan bir mülk üzerinden yararlanma ve kullanma hakkı veren, iki tarafa da borç yükleyen bir akittir. Kira akdi, yazılı veya sözlü olabilir..

Bakandan kira artışıyla ilgili bomba açıklama: Taraflar anlaşırsa yüzde 25 sınırı aşılabilir! 

Kira anlaşmazlıkları için yarından itibaren zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, taraflar anlaşırsa kirada yüzde 25 sınırının geçilebileceğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Özak GYO'dan ilişkili taraflar kira revizeleri hakkında açıklama!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilişkili taraflar kira revizeleri hakkında açıklama yaptı.

Kira artışı bildirim süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Kira artışı geriye dönük istenebilir mi?

Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı geriye dönük istenebilir mi?

Konut kira artış oranı Mart 2016!

Konut kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde mevcut kira bedeline enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Peki, konut kira artış oranı nedir? İşte konut kira artış oranı Mart 2016..

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

Kira artış oranı hesaplama formülü 2016!

Kiracılık hukuku gereğince tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline zam uygulanıyor. Peki, kira artışı hangi oranla nasıl hesaplanır? İşte kira artış oranı hesaplama formülü 2016..

Kira depozitosu 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yapılırken mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, kira depozitosu 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı yenileme işlemleri!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi dolduktan sonra kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı yenileme işlemleri nelerdir?

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

kira akdi tarafları kimlerdir Haberi

kira akdi tarafları kimlerdir

Kira akdi ne demektir? 


Kira akdi kiralayan ve kiracı arasında imzalanan belirli bir bedel karşılığında kiralanan mülk üzerinde yararlanma ve kullanma hakkı tanıyan ve iki tarafa da borç yükleyen br akittir. Mülk sahibi akde sözkonusu olan gayrimenkulünü bir bedel karşılığında kiraya verir kiracı da belirlenen kira bedelini öder.


Kira akdi yazılı yapılabildiği gibi sözlü de olabilir. Ancak sözlü akitler, sonradan doğabilecek sorunlar karşısında ispat niteliği taşımadığından dolayı pek tercih edilmez. Yazılı kira akitleri ise sadece taraflar arasında yapılabileceği gibi noter huzurunda da yapılabilir.


Kira akdinin feshi, kiracı ya da kiralayanın haklı sebeplerle  istemesi sonucu mümkündür. Her iki tarafından isteğiyle de kira akdi feshi gerçekleştirilebilir. Kira akdi örneğini aşağıda bulabilirsiniz.



Kira akdi örneği


Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik...