27 / 08 / 2024

kira akdinin haklı nedenle feshi

kira akdinin haklı nedenle feshi

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi, kira bedellerini ödemeyerek geciktirdi. Konuyu mahkemeye taşıyan mülk sahibi, hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!

Taşınma mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, sürenin sona ermesi ve feshedilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte kira sözleşmesi haklı nedenle feshi nedenleri..

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. iraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kiracıya haklı ihtar örneği..

Kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesinin kiracı ya da ev sahibi tarafından fesh edilebilmesi için tarafların haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?

Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Kira sözleşmesinin fesh edilebilmesi için kiracının ya da ev sahibinin haklı gerekçelerinin bulunması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl fesh edilir? İşte, kira sözleşmesi fesih tutanağı!

kira akdinin haklı nedenle feshi Haberi

kira akdinin haklı nedenle feshi

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kira akdi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Kira akdi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Örneğin mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?


Kira akdinin feshi..

a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut...