27 / 04 / 2024

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi, kira bedellerini ödemeyerek geciktirdi. Konuyu mahkemeye taşıyan mülk sahibi, hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar...



Ev sahibi ve kiracılar arasında, kira anlaşmazlıkları sık sık gündem oluyor. Binlerce kişi dava konusu olan anlaşmazlıkların sonuçlarını merak ederken, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, kira anlaşmazlığı ile ilgili bir davada, mahkeme bu sefer de "mağdur olan ev sahibidir" kararını verdi. Söz konusu karar bir iş yeri için verildi. 

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

KİRACI HEM KİRAYI ÖDEMEDİ HEM DE TAHLİYEYİ KABUL ETMEDİ

CNN Türk'te yer alan habere göre; davaya konu olan olay İstanbul'da meydana geldi ve evli çiftin yıllar önce bir iş yeri satın aldığı belirtildi. Eşlerden birinin vefat etmesi sebebiyle, iş yeri miras olarak diğer eşe geçti. 

Avukat Gizem Gonce, söz konusu dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Müvekkilimiz miraslı gayrimenkulün intikali neticesinde artık yeni malik olduğunu ve kira tutarının da kendisinin verdiği bir iban numarasına gönderilmesi gerektiğini belirtti" bilgilerini veren Gizem Gonce, kiracının bu duruma herhangi bir ilgi göstermediğini dile getirdi. 

Avukat Gonce, kiracının, kirayı ödemediği gibi iş yerini tahliye etmeyi de kabul etmediğine dikkat çekti. 

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Gonce, bir ihtarname sonucunda yine kira tutarlarını ödememesinden kaynaklı şekilde kiracı için icra takibi başlattıklarını aktardı. 

Açıklamasında, "Ve icra takibinde de müvekkilimizin kira tutarları yine ödenmedi, bunun üzerine kiracının bütün mal varlığına haciz işlemi uyguladık" ifadelerine yer veren Gonce, mahkemenin bu defa mülk sahibini mağdur eden kiracıya karşı karar aldığının altını çizdi. 

"Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi tarafından iş yeri kiracısının mülkü tahliyesine karar verildi" diye konuşan Gonce, bunun kesin bir karar olduğunu, mülk sahibinin mağdur duruma düştüğünü ve bu karar ile de mağduriyetin çözüldüğüne dikkat çekti. 

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

KİRA ANLAŞMAZLIKLARI 2 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ 

Bunun yanı sıra, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle arabuluculuk zorunluluğu 1 Eylül tarihinde yürürlüğe alındı. 

Ekim ayının ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre, gayrimenkulde arabuluculuk uygulaması kapsamında 1 ayda 25 bin başvuru gerçekleştirildi. 

NTV'de yer alan habere göre; son rakamlar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklandı. Arabulucuya giden yaklaşık 25 bin başvurudan  3 bin 585'i sonuçlandı, bin 903'ünde anlaşmaya varıldı. 

Ayrıca, söz konusu tarihte açıklanan rakamlara göre, önceki aylarda 20 bin seviyelerinde olan kira anlaşmazlık sayısı da 2 binin altını gördü. 

Bu banka kartına sahip olanlara müjde! Tam 500 TL hediye verilecek!

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesine başvuranlar hemen bakın! Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi?

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

 


Geri Dön