26 / 11 / 2024

kira artış kanunu

kira artış kanunu

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanununda, kira bedelinin nasıl belirlenmesi gerektiğine ve kira zam oranlarının yüzde kaç olması gerektiğine ilişkin yasal esaslara yer veriliyor. İşte kira zammı kanunu..

Borçlar Kanunu kira artışı!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kira bedelinde meydana gelecek artışlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE enflasyon oranlarına bağlanıyor. Buna göre yapılacak artış oranı ÜFE oranını geçemiyor. İşte Borçlar Kanunu kira artışı...

Kira artışı hesaplaması değişti mi?

Kira zammı, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen oranlar dahilinde hesaplanıyordu. Peki, kira artışı hesaplaması değişti mi?

2017 Ağustos kira artış oranları yarın açıklanacak!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Sözleşmesi Ağustos ayında yenilenenler için 2017 Ağustos kira artış oranları yarın açıklanacak...

Kira artış oranları 5 Haziran'da açıklanacak!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Sözleşmesi Haziran ayında yenilenenler için kira artış oranları 5 Haziran'da açıklanacak...

2017 Mayıs kira artış oranları yarın açıklanacak!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Sözleşmesi Mayıs ayında yenilenenler için 2017 Mayıs kira artış oranları yarın açıklanacak..

İşyeri kira artış oranı Nisan 2016!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Nisan 2016..

Konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu kapsamında yapılan düzenlemelere göre konut ve işyeri kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Dükkan kira artış oranı Şubat 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahiplerinin kiracılarına yaptıkları senelik zam esasları Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı Şubat 2016..

Kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedeline, sözleşmenin yenilendiği her sene için zam yapılıyor. Kira zammı kuralları Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor.Şubat ayı kira artış oranları yarın açıklanacak..

Konut kira artış oranı Ocak 2016!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşme süresinin dolması halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Evdeki ve işyerindeki kiracıya farklı oranlarda zam yapılıyor. İşte konut kira artış oranı Ocak 2016..

Aralık ayı kira artış oranları belli oldu!

Aralık ayı kira artış oranları belli oldu. Gayrimenkul kira sözleşmeleri yenilenirken mal sahibi kiracılara belli oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Ne kadar ve nasıl zam yapılacağı ise 'Borçlar Kanunu' kapsamında belirleniyor.

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

İşyeri kira artış oranı Kasım 2015!

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2015..

2015 Kasım kira artış oranı hesaplama!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde kiraya enflasyon oranında zam yapılıyor. İşte 2015 Kasım kira artış oranı hesaplama örneği..

kira artış kanunu Haberi

kira artış kanunu

Kira zammı kanunu!

4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira sözleşmesine ve kira bedeline ilişkin yasal esaslara yer veriliyor.


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanunda, kira bedelinin nasıl belirlenmesi gerektiği; kira zam oranları şu şekilde açıklanıyor:


Kira zammı kanunu..

E. Kira bedeli

I. Genel olarak

MADDE 343- Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamaz.


II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz...