29 / 04 / 2024

kira artışı nedir

kira artışı nedir

Ev sahipleri ve kiracıların her yıl yaşadıkları kiraya zam kavgasına son vermek amacı ile hazırlanan ve geçen sene Temmuz ayında yürürlüğe giren kararla artık 2013 kira artış oranları Üretici Fiyatları Endeksi'ne göre hesaplanıyor...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Kira artışı ne zaman yapılır? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '1 yıllık kontrat ile ev kiraladık. Kontratta kira artışıyla ilgili oran ve miktar yazmıyor. 1 yıl sonunda kontrat kağıt üstünde yenilenmedi.Ev sahibi telefonla zam yaptı.Bizim haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

İşyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

İşyeri kira sözleşmesi bu Haziran'da yenilenen kimselere mal sahibi zam yapıyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016 nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı nedir?

Dükkan kira artış oranı Nisan 2016!

Sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline zam yapılıyor. Dükkandaki kiracıya, meskendekinden farklı oranda zam yapılıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Nisan 2016 nedir?

Yıllık kira artış oranı 2016 nedir?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşılan kira bedeli, sözleşmenin uzaması halinde zamlanıyor. Yapılan bu zam, yıllık olarak uygulanıyor. Peki, yıllık kira artış oranı 2016 nedir?

İşyeri kira artış oranı Mart 2016!

İşyeri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline, sözleşmede yazan esaslar doğrultusunda zam yapılıyor. Peki, işyeri kira artış oranı Mart 2016 nedir? İşte enflasyon oranları..

Konut kira artış oranı Mart 2016!

Konut kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde mevcut kira bedeline enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Peki, konut kira artış oranı nedir? İşte konut kira artış oranı Mart 2016..

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

İşyeri kira artış oranı Şubat 2016!

2015 Şubat tarihinde işyeri kiralayan kiracılar ilk zamlarını, Şubat 2016'da alacaklar. Yapılan bu zam 2017 Şubat'a kadar uygulanacak. Peki, işyeri kira artış oranı Şubat 2016 nedir?

Dükkan kira artış oranı Ocak 2016!

Dükkan kiralayan kiracılar, sözleşmenin yenilenmesi halinde yeni kira döneminde kirayı zamlı olarak ödüyor. Peki, dükkandaki kiracıya hangi oranda zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Ocak 2016 nedir?

2016 Ocak kira artış oranı!

2015 yılı Ocak ayında kira sözleşmesi imzalayan kimselerin, 2016 Ocak ayı itibariyle sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2016 Ocak kira artış oranı nedir?

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

kira artışı nedir Haberi

kira artışı nedir

2013 kira artış oranları nı öğrenmeniz için enflasyon oranlarını iyi bilmeniz gerekiyor. Üretici Fiyatları Endeksi yani ÜFE rakamları baz alınarak artan kiralar kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan olumsuzlukları da ortadan kaldırıyor. 


Kira artış oranları nın neye göre belirlendiğini haberimizde bulabilirsiniz. 


Her ay yıllık açıklanan Üretici Fiyatları Endeksi yani ÜFE rakamları 2013 yılında Ocak ayında 208, 90 iken, Şubat ayında 208, 63 oldu. 


Baharın gelmesi ile birlikte Mart ayında 210, 33 olarak şekillenen  ÜFE rakamları, Nisan'da 209, 26 ve Mayıs'ta 211, 35 olarak belirlendi. Haziran ayının raporunun henüz yayınlanmadığı www.tuik.gov.tr adresinde bütün istatiskik bilgileri yer alıyor. 


Üretici Fiyatları Endeksi'nin aylık değişim raporuna göre Ocak ayında -0,18 iken Şubat ayında -0,13 olarak hesaplandı. Mart ayında 0,81, Nisan ayında -0,51 ve Mayıs ayında ise 1,00...