04 / 05 / 2024

kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi

kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi

Taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Dava, kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi ile mahkemeye başvurularak açılabiliyor..

Kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi!

Borçlar Kanunu gereğince, kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi örneği..

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında, kira bedelinin değişen yeni koşullara uyarlanması için mahkemeye müracaatta bulunarak dava açılabiliyor. Kira bedelinin uyarlanması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Umman`da ilk uzun vadeli teşvik planı onaylandı. Teşvik planının Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı ifade edildi.

Kırgızistan'daki Rus hava üssünün arazi kira bedeli artırıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

İş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması için teklif verildi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması amaçlanıyor. 

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

Meral Akşener'den esnafın kira stopajı kaldırılsın önerisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüsle mücadele kapsamında esnafın kira stopajının kaldırılmasını önerdi...

Avrasya GYO 2018'de kira bedellerini artırdı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şişli'deki Metrocity A Blok 17.Kat ve Samsun İlkadım İlçesi 2 adet Akaryakıt İstasyonu kira bedellerinin arttırılması hakkında açıklama yaptı.

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için kanun teklifi verildi!

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için verilen Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için görüşmeler komisyonda devam ediyor..

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı meclis komisyonuna gönderildi. Tasarı ile yatırımların arttırılarak kalkınmanın temin edilmesi hedefleniyor..

Avrasya GYO kira bedellerinin artırılması bildirisini yayınladı!

İstanbul/Şişli Metrocity A Blok 17.Kat ve Samsun İlkadım İlçesi 2 adet Akaryakıt İstasyonu Kira bedellerinin arttırılması hakkında bildiri yayınladı.

kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi Haberi

kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Asliye veya Sulh Hukuk Mahkemelerinde kira bedeli uyarlama davası açılabiliyor. Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor;


Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi örneği..


....... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI      :

VEKİLİ       :

DAVALI      :

KONU         : Kira bedelinin değişen ekonomik koşullara uyarlanması


 istemimizden ibarettir.


DAVANIN DEĞERİ            :


AÇIKLAMALARIMIZ        :


1-) Müvekkilim maliki bulunduğu ....... adresindeki ... m2 alanlı zemin katı davalıya market olarak kullanılmak üzere …/…/… başlangıç tarihli yazılı kira  sözleşmesiyle 5 yıllığına aylık … TL bedelle kiraya vermiştir.


2-) Kira sözleşmesinde yıllık artış % 25 olarak belirlenmişse de zaman içerisinde meydana gelen...