02 / 05 / 2024

kira enflasyonu 2015 aralık

kira enflasyonu 2015 aralık

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Emlak fiyatı kirayı, kira enflasyonu yükseltiyor!

2010 yılı başından Kasım 2018’e kadar 9 yılda Türkiye ortalaması olarak konut değer artışı yüzde 134.5’e vardı. Aynı dönemde kira artışları da yüzde 85’i buldu.

Yıllık kira enflasyonu yüzde 8,56'ya ulaştı!

Merkez Bankası "Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.

Esentepe, en yüksek ofis kira değerine sahip bölge oldu!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam ederken, kira değerlerindeki azalışta hızlanma gözlemlendi.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 üçüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam etmesine rağmen, kira değerlerindeki azalışta yavaşlama gözlemlendi,

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

Ekim kira artışı 2015!

2014 yılı Ekim ayında kira sözleşmesi yapan ve 2015 yılı Ekim ayında sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline yapılacak artış oranı, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte Ekim kira artışı 2015 hesaplamaları..

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Kira enflasyonu nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedeline enflasyon oranları doğrultusunda zam yapılabiliyor. Peki, kira enflasyonu nasıl hesaplanır? İşte kira zamları..

İstanbul'da ofis kiraları düştü!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 1.11, alt segmentte ise yüzde 2.23 oranında azalış yaşandı.

Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri 2015 yılı içerisinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapıldı. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Haziran ayı kira artışı 2015!

Kira zammı, kira kontratı süresinin dolması ve kira kontratının devam etmesi durumunda, kira bedelinde belli bir oranda artış yapılmasıyla gerçekleşiyor. İşte, Haziran ayı kira artışı 2015!

kira enflasyonu 2015 aralık Haberi

kira enflasyonu 2015 aralık

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Kiracılık hükümlerinin yer aldığı Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluuor. 


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Ancak kanunda ÜFE oranlarından hangisinin kullanılması gerektiği belirtilmiyor. Buna karşın yapılan ilk açıklama TÜİK'ten yapılan bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması gerektiği oluyor.


Daha sonra ise Yargıtay, on iki aylık ortalamaların baz alınarak hesaplama yapılması gerektiğini belirtiyor. Buna göre, mal sahipleri kiracılarına farklı oranlarda zam yapabiliyor.


Bu kural,...