22 / 11 / 2024
fuzul

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar nelerdir

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar nelerdir

Bazı durumlarda mal sahibi gelir vergisi ödemiyor veya emsal kira bedeli ödüyor. İşte vergi ödemesi yapılmayan durumlar...

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

İşyeri kira gelir vergisi 2. taksiti!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, iki taksitte ödenebilen işyeri kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti!

2014 yılında evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen mesken kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2015!

Kira gelir vergisi mesken ve işyerini kiraya veren kimselerin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Vergi bir önceki yıl içerisindeki kazanç için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi son ödeme günü bugün!

Kira gelir vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu tarihte ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ödeme için son gün 2 Nisan'a ertelenmişti. Buna göre, kira gelir vergisi son ödeme günü bugün..

Kira gelir vergisi ödeme süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile kira gelir vergisi ödeme süresinin uzatıldığı açıklandı. Peki, kira gelir vergisi ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Kira gelir vergisi internetten ödeme 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığının kira gelir vergisi sistemine girilerek, vergi internetten ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi internetten ödeme 2015 adımları..

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında Gelir Vergisi Mükellefi oluyor. 1. taksit dönemi 31 Mart'ta bitiyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Kira gelir vergisi senede 2 taksitte ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün...

Kira gelir vergisi geç ödeme cezası!

Kira gelir vergisinde beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, beyanname ile ödeme zamanında yapılmazsa ne olur? Kira gelir vergisi geç ödeme cezası nedir?

Kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği!

Beyannameler 31 Mart'a kadar vergi dairesinden veya internet üzerinden verilebiliyor. Bu sürede beyanname veremeyenler pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği...

17 soruda kira gelir vergisi!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirlerin vergilendirme sürecinde mükelleflerin kira gelir vergisi ile ilgili en çok merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 17 soruda toplanıyor. İşte 17 soruda kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar nelerdir Haberi

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar nelerdir

Evi, iş yeri veya arsası olup bundan kira geliri elde edenler, mart ayı içerisinde beyanname verip, ayın sonunda da vergisini ödeyecek.


Kira geliri beyanları gerçek veya götürü gider yöntemlerinden biri seçilerek yapılıyor. Ancak bazı durumlarda da mal sahibi gelir vergisi ödemiyor veya emsal kira bedeli ödüyor. Kanunda emsal kira bedelinin uygulanmayacağı, yani bu durumda hiç vergi ödenmeyen durumlar belirtiliyor.


İşte vergi ödemeyeceğiniz durumlar...


BEDELSİZ KİRALAMA -


Evinizi üstsoyunuza, altsoyunuza (anne, baba, çocuk) ya da kardeşlerinize bedelsiz olarak kiraya vermişseniz, - Evinizi koruması amacıyla bedelsiz olarak arkadaşınızın kullanımına bırakırsanız, - Mal sahibi ile birlikte akrabaların da aynı evde veya dairede oturması durumunda, - Genel bütçeye dahil daireler ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan kiralamalarda...