05 / 05 / 2024

kira gmsi rehberi 2014

kira gmsi rehberi 2014

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi, mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Verginin nasıl ve ne zaman ödeneceği GMSİ rehberi 2014'te açıklanıyor...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! İşte 15 soruda kira geliri vergisi rehberi!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira gelirlerinin beyanı resmen başladı. İşte 15 soruda kira gelir vergisi rehberi...

İşyeri kira gelir vergisi rehberi 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelir vergisi ödeyecek vatandaşlar için rehber hazırladı. İşte işyeri kira gelir vergisi rehberi 2017..

Konut kira gelir vergisi rehberi 2017!

2017 kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, hangi konut sahipleri kira gelirleri için vergi ödeyecek? İşte konut kira gelir vergisi rehberi 2017..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2015!

Geçen yıl mesken veya işyerini kiraya vererek, istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler, bu sene gayrimenkul sermaye iradı vergisine tabi tutuluyor. İşte gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2015...

Kira gelir vergisi hesaplama rehberi 2015!

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyanname verme şekli, süresi ve vergi indirimleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde açıklanıyor. İşte kira gelir vergisi hesaplama rehberi 2015..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2015!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanıyor. Bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. İşte Gelir İdaresi tarafından hazırlanan dar mükellefler için kira geliri rehberi 2015...

Kira geliri rehberi 2015!

Kira gelir vergisi rehberi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup; mükellefler vergi beyan ve hesaplamaları ile ilgili tüm sorularının yanıtını bulabiliyor. İşte kira geliri rehberi 2015...

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015!

Kira gelir vergisi ödemekle mükellef olan mal sahiplerinin vergi beyan ve ödeme dönemi için kira gelir vergisi rehberi hazırlandı. İşte kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015..

GMSİ rehberi 2014!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi, mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Verginin nasıl ve ne zaman ödeneceği GMSİ rehberi 2014'te açıklanıyor...

Gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2014!

2013 yılında elde edilen işyeri ve mesken kira gelirleri için ödenecek gayrimenkul sermaye iradı vergisinin nasıl ve ne zaman ödeneceği rehberde açıklanıyor. İşte gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2014...

Sadece mesken kira geliri vergilendirmesi!

Kira gelir vergisinde mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki sadece meskeni kirada olan nasıl vergi öder? İşte sadece mesken kira geliri vergilendirmesi rehberi..

kira gmsi rehberi 2014 Haberi

kira gmsi rehberi 2014

GMSİ rehberi 2014!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi, mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen gelirler için ödeniyor. Buna göre bu sene 1 Ocak-31 Aralık tarihlerinde elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor.


Gayrimenkul sermaye iradı 2014 rehberi:

Sadece mesken kira geliriniz varsa..

 2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam mesken kira geliri 3.200 TL üzeri olanlar beyanname vermek zorundadırlar.


→ 2013 yılı için 3.200 TL istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.


→ Bu istisna sadece tek mesken için uygulanacak olup birden fazla mesken kirası elde edenler için istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır.


→ Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde...