03 / 05 / 2024

kira iki ay ödenmezse ne yapılır

kira iki ay ödenmezse ne yapılır

Ev ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda belirlenen kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kira iki ay ödenmezse ne olur? Kiracı kaç ay kirayı ödemezse tahliye edilir?

İzmir'e 1.400 yeni konut geliyor! Forum Göztepe projesinin temelleri 2 ay içinde atılıyor! Yeni proje! 

Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall'un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinin temelleri iki ay içinde atılıyor.

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

Altın son 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor! Elinde altını olan köşeyi döndü! 4 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde son iki ayın zirvesine yakın seyrediyor. Bugün altın fiyatları yükselirken, yatırımcılar güncel canlı altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? 4 Mart 2024 altın fiyatları.

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Amerika'da mortgage başvuruları 16 Şubat ile sona eren bir haftalık dönem ile düşüşünü hızlandırarak devam ettirirken, 30 senelik faiz iki ay sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktığı kaydedildi. 

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

Bitcoin yükselerek iki ayın zirvesini gördü

Bitcoin fiyatı, 28 bin 498 dolara kadar yükselerek iki ayın zirvesini gördü. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, piyasadaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Deprem konutlarının teslimleri iki, üç ay içinde başlayacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, depremden etkilenen illerdeki konutların teslimlerinin iki üç ay içinde başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Gram altın 2 ay sonra 1.700 TL olacak! Çantasını alan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!

Haluk Özdil, araştırmacı yazar olarak, gram altının iki ay içinde ulaşacağı yüksek seviyeyi açıkladı. Yatırımcılar duyduklarına inanamadı!

Bakan Bilgin iki ay sonrasını işaret etti! Asgari ücrete okkalı zam gelebilir!

Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayında ara zam olup olmayacağını sorguluyor. Konuya ilişkin Bakan Bilgin'den açıklama geldi. İşte asgari ücrete ilişkin merak edilenler...

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Yılın ilk iki ayında tam 2 bin 871 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Şubat ayında toplamda 1225 şirket kapandı ve 2023 yılının ilk iki ayında toplamda 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen senenin ilk iki ayında toplam 1894 şirket kapanmıştı.

Elektrikli otomobil satışları yeni yılın ilk 2 ayında hız kazandı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında yeni yılın ilk iki ayında, geçen yılın ilk 6 ayının toplamından fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi.

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Yükselişte olan enflasyon ve bütçelerin daralması nedeniyle pek çok vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğüne nefes aldıracak haber geldi. Şubat ya da Mart ayında af çıkabileceği belirtildi.

kira iki ay ödenmezse ne yapılır Haberi

kira iki ay ödenmezse ne yapılır

Kira iki ay ödenmezse ne olur?

Ev ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda belirlenen kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracının kira bedelinin ödememesi halinde, mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, bu istem hangi durumlarda yapılır? Kiracı kaç ay kirayı ödemezse tahliye edilir? Kira iki ay ödenmezse ne olur?


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en...