05 / 05 / 2024

kira kontratı hazırlanması 2015

kira kontratı hazırlanması 2015

Hem ev sahibi hem kiracı açısından yazılı kira kontratı yapılması büyük bir önem taşımaktadır.Peki kira kontratı nasıl hazırlanır?Kira kontratında mutlaka bulunması gereken maddeler nelerdir?

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kira kontratı 2021!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında anlaşma yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2021...

Kira kontratı 2020!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında kontrat imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2020...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.

TOKİ'nin 50 projesinin tanıtım dosyalarının hazırlanması işi ihalesi bugün!

TOKİ tarafından yapılacak 50 adet projenin çevresel etki değerlendirmelerinin yapılarak proje tanıtım dosyalarının hazırlanması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek.

kira kontratı hazırlanması 2015 Haberi

kira kontratı hazırlanması 2015

Kira kontratı nasıl hazırlanır?

Kira kontratı,kiracıyla ev sahibi arasında imzalanan belgeye deniyor.Bu kontratta kiraya ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Kira kontratı, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesiyle kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor.


İsteyenler noter huzurunda kira konratını imzalayıp ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçmiş oluyor. 


Kira kontratında kiralanan dairenin adresine ve kiracı ile kiralayının da iletişim bilgilerine yer verilmesi gerekiyor.İletişim bilgilerinde mutlaka daire,dairenin bulunduğu mahalle,cadde ve sokak,numarası bulunması gerekiyor


Aynı zamanda daireyi kiralayanın cinsi,kiralayan adı soyadı,kiracının T.C kimlik numarası,kiralayanın adresi,kiracının adı soyadı,kiracının T.C kimlik numarası,kiracının adresi,akdin başlangıç tarihi,akdin süresi,yıllık kira bedeli,aylık kira bedeli,kira bedelinin ödeme şekli,kiralananı kullanım şekli,kiralananın durumu,kiralananla birlikte teslim edilen demirbaşlar,imzalara da kira kontratında yer verilmesi gerekiyor.


Kira kontrat örneği


DAİRESİ

MAHALLESİ

SOKAĞI NUMARASI

KİRALANAN ŞEYİN CİNSİ

KİRAYA VERENİN ADI SOYADI

KİRAYA VERENİN İKAMETGAHI

KİRACININ...