28 / 04 / 2024

kira kontratında yazılması gerekenler 2015

kira kontratında yazılması gerekenler 2015

Kira kontratında, kiralanan taşınmazın adres bilgileri, türü, kira süresi, kira bedeli, kira artış oranı gibi bilgilerin yazılması gerekiyor. Peki, kira kontratında yazılması gereken diğer esaslar nelerdir?

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında kira artışını kaleme aldı. Peki kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Kira kontratı imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan kira kontratları yeteri kadar incelenmeyince beklenmedik sonuçlara neden oluyor. Uzmanlar kira kontratı imzalamadan önce dikkat edilecek noktaları ele alıyor. 

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Kira kontratı yaparken bunlara dikkat!

Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı milyonlarca kiracı tarafından merak ediliyor. Peki Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kira kontratında dikkat edilmesi gerekenler...

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kira kontratı 2021!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında anlaşma yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2021...

Kira kontratı 2020!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında kontrat imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2020...

kira kontratında yazılması gerekenler 2015 Haberi

kira kontratında yazılması gerekenler 2015

Kira kontratında yazılması gerekenler!

Kira kontratında, kiralanan taşınmazın adres bilgileri, türü, kira süresi, kira bedeli, kira artış oranı gibi bilgilerin yazılması gerekiyor.


Aynı zamanda kira kontratını imzalayan tarafların adres ve iletişim bilgilerinin de kontrat kapsamında belirtilmiş olması gerekiyor. Kira kontaratında belirtilen temel bilgilerin yanı sıra özel koşullar da belirlenebiliyor.


Bu kısımda taşınmazın ve demirbaşların mevcut durumu, tarafların hak ve sorumlulukları yazılabiliyor. Kira kontratında yazılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:


Kira kontratında yazılması gerekenler nelerdir?

1- Kiracı Kat Mülkiyeti Kanununa uymayı aynen kabul ve taahhüt eder.


2- Kiracı kiralananı kısmen veya tamamen başkasına devir ve ciro edemez.


3- Kiracı kiralanan gayrimenkulde mal sahibinin haberi ve izni olmadan tadilat yapamaz.


4- Kiracı kira bedelini en geç ait olduğu ayın ilk ……………… gününde ve her ay peşin olarak ödemeyi taahhüt eder.


5-...