05 / 05 / 2024

kira mı mortgage mi

kira mı mortgage mi

Mesken ihtiyacı bulunan ancak bir eve sahip olmayan kimselerin önünde 2 seçenek bulunuyor. Bunlar ev kiralamak veya ev satın almak. Peki, kira mı konut kredisi mi daha karlı olur?

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden kira müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan pandemi süreci bitene kadar kira ücreti almama kararı aldı. 

Antalya Konyaaltı Belediyesi'nden kira müjdesi

Antalya Konyaalatı Belediyesi, Mayıs ayı Olağan toplantısında Mayıs ayı için esnaflardan kira ödemesi alınmamasına karar verildi. 

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

Murat Kurum'dan esnafa kira müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerimizin iş yerleri dahil sahip olduğu taşınmazlarıyla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelgeyi 81 il valiliğimize gönderdik." dedi.

'Kira müjdesi'nin ayrıntıları belli oldu!

Koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" dedi.

Esnafa kira müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı açılış törenlerinde, vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflerin altına düşmesiyle sınırlamaların kalkacağını müjdeledi. Erdoğan, bu haftaki kabine toplantısının ardından esnafa kira düzenlemeleri için karar alacaklarını açıkladı.

Lüleburgaz Belediyesi'nden kira müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgınında kısıtlanan ya da kapanan kendisine ait işyerlerinden 1-2 ay değil, salgın tamamen geçene kadar kira almama kararı aldı. 

Esnafa 'kira' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile esnafın 1 yıllık kiralarının ertelenmesi amaçlanıyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde kira ve mortgage ödemeleri desteği de var!

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde öğrenci borçlarından kira ve mortgage ödemelerine kadar birçok farklı kalemde destekler de bulunuyor.

kira mı mortgage mi Haberi

kira mı mortgage mi

Kira mı konut kredisi mi?

Mesken ihtiyacı bulunan ancak bir eve sahip olmayan kimselerin önünde 2 seçenek bulunuyor. Bunlar ev kiralamak veya ev satın almak.


Yeterli nakit parası olmayan kimseler taşınmaz kiralaması daha az masraflı olarak düşünerek, kiralamayı tercih etse de aynı masraflarla ev sahibi olmak da mümkün olabiliyor.


Kiralamada ve konut kredisinde yapılacak aylık masrafları hesaplayarak kira mı konut kredisi mi sorusunun yanıtı vermek kolaylaşıyor.


Kiralamadaki zorunlu masraflar..

Evin aylık kira bedeli minimum 1000 TL olduğunu farz edelim. İlk ayın kira bedeli ile en fazla 3 aylık olarak alınabilinen depozito bedeli ile ilk etapta toplam 4000 TL gerekli oluyor.


Kiralamada ayrıca, çeşitli abonelikler alınarak ve DASK sigortası da yapılarak bunların masrafları da ödeniyor. Kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde de enflasyon oranlarında kira bedeline...