16 / 05 / 2024

Kira ödenmemişse ev sahibi ne yapabilir

Kira ödenmemişse ev sahibi ne yapabilir

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesi imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü sayılıyor. Peki, kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Kira istisnası 2023! Ev sahipleri bunları yaparak verginizi azaltabilirsiniz!

Ev sahipleri kira istisnası 2023 ile ilgili detayları merak ediyor. Hangi giderler kira geliri vergisinden düşürülebiliyor? İşte ayrıntılar...

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

Aylık 2 bin 750 TL'den fazla kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Yasal işlem yapılacak!

Hazine tarafından kira gelirleri incelemeye alınıyor. 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 liradan fazla kira gelirlerinin beyan edilmemesi halinde ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

1938'de 650 lira kira getirisi olan gayrimenkul 5 bin 300 liraya satılmış!

Beyoğlu'nda 650 lira kira getirisi olan ev 5 bin 300 liraya satılmış. Satışa çıkarılan gayrimenkul Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Hamalbaşı Kordela sokakta yer alıyormuş...

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konutta kredi desteği kira sorununu çözer! Ev alacaklar bu detaylara hemen bakın! 

Emlak Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, Temmuz ayı konut satış verileri ile beraber, ilk kez konut alacaklara verilecek kredi desteğini değerlendirdi. Koçak, ilk defa konut alacaklara verilecek kredi desteğinin kira sorununu da çözeceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat: Yüksek kiraya haksız kazanç cezası geliyor, hapis yatabilirsiniz...

Fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası geliyor. Söz konusu fahiş zamların önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse ceza uygulanacağını söylemişti.

Fahiş fiyatla kira artışı yapan ev sahibine hapis cezası geliyor!

Son yıllarda kiraların fahiş şekilde yükselmesi ile ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya gelirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımlar için çalışma yapıldığını açıkladı.

Kira öder gibi ev sahibi olmak çok kolay! Hem de kiradan daha az ödemeyle!

Artık ev sahibi olmak isteyenler için daha az taksitle ev sahibi olma zamanı geldi. Yapmanız gereken tek şey peşinatınızı ödemek ve istediğiniz evi satın almak. Konut sektöründe yapılan yeniliklerle birlikte, artık ev sahibi olmak çok daha kolay hale geldi. İşte detaylar...

Kira ödenmemişse ev sahibi ne yapabilir Haberi

Kira ödenmemişse ev sahibi ne yapabilir

Kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesi imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü sayılıyor. 


Ancak zaman zaman kiracılar ev kirasını ödeme konusunda mal sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor.  Peki, kira ödenmemişse ev sahibi ne yapabilir?


1-  Borç temerrüde düştüğü andan itibaren ev sahibi noter üzerinden 1. haklı ihtarnameyi çekiyor ve bu ihtarda borcun 30 gün içerisinde ödenmesini istiyor. 


Eğer 30 gün sonunda kiracı ödeme yapmazsa  2. haklı ihtarnameyi çekiyor ve bir yıl içerisinde 2 haklı ihtardan dolayı ev sahibi kiracıya karşı tahliye ve borcun ödenmesi için dava açma hakkına sahip oluyor. 


2- Ev sahipleri tarafından tercih edilen daha hızlı bir yöntem ise icra takibi başlatmak.  7-30 denen bu yöntemde ev...