28 / 08 / 2024

kira parası peşin mi ödenir

kira parası peşin mi ödenir

Kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor. Peki, ödenen kira oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?

Ev sahibi kiracı arasında yeni kriz! Yıllık kira ödemesi! 12 aylık peşin kira bedeli belirlenirken bu ayrıntıya dikkat!

Kira ücretlerine uygulanacak zam oranı belirlenirken artık TÜFE on iki aylık ortalama oranı dikkate alınıyor. Bu durumda yıllık peşin ödeme isteyen mülk sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da sürüyor. 

Renault'da sıfır arabada 400 bin TL peşin ödeme dönemi başlıyor! 

Sıfır kilometre araba alacaklar için otomobil firmalarının sundukları son fırsatlar duyuruldu. 400 bin TL peşin parası olanlara Renault anahtar teslim sıfır kilometre araba satıyorlar.

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Cep telefonu almak isteyen ama peşin parası olmayana müjdeli haber geldi! Hemen bakın!

Uzun zamandır yeni bir cep telefonu almak isteyen ancak peşin parası olmayan ya da taksitlerin az sayıda olmasından yakınanları çok sevindirecek bir haber geldi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaş hesaplamalarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak? Şimdi bakın!

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Murat Dalkılıç’ın 600 bin TL kira parası çöpe gitti!

Bir dönem oyuncu Hande Erçel ile birliktelik yaşayan şarkıcı Murat Dalkılıç, o sürede beraber yaşadıkları ultra lüks villanın senelik 600 bin TL'lik kirasını peşin ödemişti. Ayrılığın ardından evi kullanmak istemeyen Dalkılıç ödediği yıllık ücret nedeniyle zarara uğradı. 

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Mortgage mı, peşin mi?

Ev almak isteyenleri sıkıntıya sokan faiz oranları ipotekli konut satışlarını düşürebilir. Ancak peşin parası olmayan vatandaş ev almak için yine konut kredisini seçiyor. Peşin parası olan da bütün parasını gayrimenkule yatırmak istemediği için kredi kullanıyor. Peki mortgage mı, peşin mi?

Peşin alınan kiraların beyanı 2017!

2016 yılında konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelir elde edenler vergi ödüyor. Peki, kira bedeli peşin alındıysa ne olur? Peşin alınan kiraların beyanı nasıl verilir?

Lokum Evler'de peşin ödemede yüzde 15 indirim!

DKY İnşaat imzasıyla Tuzla'da inşa edilen Lokum Evler'de peşin ödemede yüzde 15 indirim uygulanıyor. İşte, Lokum Evler'de kampanya detayları...

Vadişehir'de peşin alımlarda 48 ay vadeli ödeme imkanı!

Vadişehir'de vade farksız 48 ay vadeli avantajlı ödeme planları da sunulurken, peşin alımlarda da yüzde 10 indirim var.

kira parası peşin mi ödenir Haberi

kira parası peşin mi ödenir

Kira peşin mi alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Buna göre kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor.


Ödenen ev kirası oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?


Kira sözleşmelerinde ödeme aksi belirtilmedikçe öncelikle hak ediş ve sonrasında ödeme şeklinde oluyor. Buna göre öncelikle evde oturmayı hak etmek için kira parası ödeniyor. Bu neden ile eve girerken oturmanın planladığı ayın kirasını ödeniyor.


Taraflar arasında yapılan anlamaya göre kiranın tamamı peşin ödenebileceği gibi, birkaç ayın kira bedeli de peşin olarak ödenebiliyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa...