02 / 10 / 2024

kira sertifikaları oranları

kira sertifikaları oranları

Her türlü varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla varlık kiralama şirketi tarafından ihraç edilen kira sertifikaları kayıt ücreti ile ilgili detayları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Konut kira artış oranları Nisan 2018!

Konut kira sözleşmesi Nisan 2018'de yenilenen bir kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranları Nisan 2018..

Kira zam oranları Nisan 2018!

Kira zam oranları Nisan 2018 bugün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu kiracıların merakla beklediği zam oranlarını bugün açıkladı. İşte kira zam oranları Nisan 2018..

2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

Konut ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde mal sahibi tarafından kiracıya senelik zam yapılıyor. Peki bu ay yenilenen sözleşmeler için 2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

2018 Nisan ayı kira artış oranları açıklandı!

2018 Nisan ayı kira artış oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan ÜFE oranlarına göre, bu ay kiracıya yüzde 15,35 oranında zam yapılacak..

Fatma Çınar, KT Kira Sertifikaları'ndan ayrıldı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Çınar Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrıldı. 

KT Kira Sertifikaları'nda kira sertifikası açıklaması!

KT Kira Sertifikaları TRDKTVK91814 ISIN kodlu kira sertifikası 1. kupon ödeme işlemi hakkında açıklama yaptı...

KT Kira Sertifikaları'ndan kira sertifikası için başvuru!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 350 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı..

TF Varlık Kiralama kira sertifikalarının geri ödemesi yapıldı!

TF Varlık Kiralama'nın 125 milyon TL nominal tutarlı  kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Kira zam oranları Mart 2018!

Kira zam oranları Mart 2018 bugün açıklandı. Peki, sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara ne kadar zam geldi?

2018 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

2018 Mart ayı kira artış oranları belli oldu. TÜİK, bugün enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarına göre 2018 Mart'ta kiracıya yüzde 15,50 oranında zam yapılacak...

Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

Kira artış hesaplamalarında TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranlarından on iki aylık veriler kullanılacak. Peki, TÜİK Mart ayı enflasyon oranlarını açıkladı mı? Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

Kira artış oranları 5 Mart'ta açıklanacak!

Kira sözleşmesi Mart ayında yenilenecek kiracıları yeni dönemde zam bekliyor. Kira bedellerinde yapılacak kira artış oranları 5 Mart'ta açıklanacak..

KT Kira Sertifikaları'nın ihraç başvurusuna SPK'dan onay!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 102 gün vadeli, 150 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na 19 Şubat 2018 tarihinde yapmış olduğu Tertip İhraç başvurusu onaylandı. 

kira sertifikaları oranları Haberi

kira sertifikaları oranları

Kira sertifikaları kayıt ücreti!

Varlık Kiralama Şirketlerinin, kayıt esnasında satışı yapılacak kira sertifikalarının ihraç değeri üzerinden hesaplanan belli bir oranda ücret ödemeleri gerekiyor. Söz konusu kira sertifikaları kayıt ücreti ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor.


Kayda alma ücreti

MADDE 16 – 

(1) VKŞ, kayıt belgesinin verilmesinden önce, satışı yapılacak kira sertifikalarının ihraç değeri üzerinden Kanun’un 28 inci maddesinde belirtilen oran nispetinde belirlenecek ücreti, Kurul adına açılan hesaba yatırmakla yükümlüdür.

             

(2) Kayda alınan kira sertifikalarının tamamının veya bir kısmının satışının yapılamamış olması halinde, Kurulca alınmış bulunan ücretin iadesi talep edilemez.


Yukarıdaki hükümlerde bahsi geçen 2499 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki 28. madde şu şekilde sıralanıyor:


Madde 28 – 

a) (Değişik: 15/12/1999-4487/13 Md.) Kurul Başkan ve üyelerinin aylık ücretleri, en yüksek Devlet memurunun...