29 / 04 / 2024

Kira sertifikası tebliği

Kira sertifikası tebliği

Her türlü varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla varlık kiralama şirketi tarafından ihraç edilen kira sertifikaları kayıt ücreti ile ilgili detayları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Kira sertifikalarının satışı!

Varlık Kiralama Şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarının satışı nasıl oluyor? Halka arz edilmek üzere ihraç edilecek kira sertifikalarının kayda alınması ve satışı ile ilgili hükümler haberimizde...

Varlık kiralama şirketinin esas sözleşmesi!

Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esasların bulunduğu tebliğ kapsamında yer verilen varlık kiralama şirketinin esas sözleşmesi ve kira sertifikaları ile ilgili hükümler haberimizde...

Kira sertifikası nasıl çalışır?

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliğinde yer alan hükümlere göre kira sertifikası nasıl çalışır? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada kira sertifikası ihracı için Dubai Islamic Bank, Emirates NBD Capital, HSBC ve Standard Chartered bankalarına yetki verildiğini bildirdi.

Bereket Varlık Kiralama'dan 45 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 45 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 175 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 175 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama 275 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın azami 180 gün vadeli, planlanan tutar 275 milyon TL olmak üzere, 400  milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya onay başvurusu yapıldı.   

Bereket Varlık Kiralama 70 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın azami 180 gün vadeli, planlanan tutar 70 milyon TL olmak üzere, 100  milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya onay başvurusu yapıldı.   

Bereket Varlık Kiralama 40 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası ihracı için SPK'ya Tertip İhraç Belgesi onayı hakkında açıklama yaptı.  

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 73 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yapılan başvurusu Kurul tarafından onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama 420 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama tarafından azami 180 gün vadeli, planlanan tutar 300 milyon Türk Lirası olmak üzere, 420 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için yapılan başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 800 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 336 gün vadeli, planlanan tutar 550 milyon TL olmak üzere, 800 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. 

Bereket Varlık Kiralama'dan 75 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 50 milyon TL olmak üzere, yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 75 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru yapıldı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 125 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL olmak üzere, yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 125 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru yapıldı.

Kira sertifikası tebliği Haberi

Kira sertifikası tebliği

Kira sertifikaları kayıt ücreti!

Varlık Kiralama Şirketlerinin, kayıt esnasında satışı yapılacak kira sertifikalarının ihraç değeri üzerinden hesaplanan belli bir oranda ücret ödemeleri gerekiyor. Söz konusu kira sertifikaları kayıt ücreti ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor.


Kayda alma ücreti

MADDE 16 – 

(1) VKŞ, kayıt belgesinin verilmesinden önce, satışı yapılacak kira sertifikalarının ihraç değeri üzerinden Kanun’un 28 inci maddesinde belirtilen oran nispetinde belirlenecek ücreti, Kurul adına açılan hesaba yatırmakla yükümlüdür.

             

(2) Kayda alınan kira sertifikalarının tamamının veya bir kısmının satışının yapılamamış olması halinde, Kurulca alınmış bulunan ücretin iadesi talep edilemez.


Yukarıdaki hükümlerde bahsi geçen 2499 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki 28. madde şu şekilde sıralanıyor:


Madde 28 – 

a) (Değişik: 15/12/1999-4487/13 Md.) Kurul Başkan ve üyelerinin aylık ücretleri, en yüksek Devlet memurunun...