06 / 05 / 2024

kira sözleşmesi güvence bedeli

kira sözleşmesi güvence bedeli

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi imzalayacaklar dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracıları ilgilendiren çok önemli konular bulunuyor. Kira sözleşmesi gayrimenkul sahipleri ve kiracı arasında imzalanıyor. Peki bu sözleşmede nelere dikkat edilmeli? İşte kira sözleşmelerinde gözden kaçırılmaması gerekenler...

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi örneği 2020!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmaya göre tüm anlaşmazlıkların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanıyor? İşte Kira sözleşmesi örneği 2020...

Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı!

Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı.

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Akasya Acıbadem AVM kira sözleşmesi imzalandı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akasya Acıbadem AVM' nin kira sözleşmesi imzalandı.

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

kira sözleşmesi güvence bedeli Haberi

kira sözleşmesi güvence bedeli

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Taşınmaz kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. 


Taşınmaz sahibi, kiracısından istediği oranda güvence bedeli talep edemiyor. Kiracıdan istenebilecek maksimum güvence bedeli Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Depozito olarak da ifade edilen bu bedel; en fazla üç aylık kira bedeli kadar olabiliyor.


Örneğin bir mesken kiraladığınızı ve kira bedelinizin de 800 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz sizden 2400 TL'den yüksek bir miktarda depozito bedeli talep edemeyecek. 


Depozito olarak verdiğiniz bu bedeli, kira sözleşmesinin sonunda kanunda belirtilen herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması durumunda taşınmaz sahibi tarafından kiracıya iade ediliyor.


Borçlar Kanunu:

Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç...