05 / 05 / 2024

kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur

kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Kira sözleşmesi örneği 2020!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmaya göre tüm anlaşmazlıkların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hesaplanıyor? İşte Kira sözleşmesi örneği 2020...

Halk GYO, Şekerpınar A blok kira sözleşmesi ek protokolü imzalandı!

Kocaeli Şekerpınar A Blok ile ilgili olarak; Halk GYO Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 12 ay boyunca aylık kira bedelinin, bir önceki dönem kira bedeline göre yüze 15 oranında artış uygulanarak, 665 bin 869,22 TL olarak belirlenmesi hususunda ek protokol sözleşmesi imzalandı...

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı!

Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı.

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Konut kira sözleşmesi örneği 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, 2016 yılında konut kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Akasya Acıbadem AVM kira sözleşmesi imzalandı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akasya Acıbadem AVM' nin kira sözleşmesi imzalandı.

6 aylık kira sözleşmesi örneği!

Mesken ve işyeri sahipleri, taşınmazını minimum 1 seneliğine kiraya verebildiği gibi 6 aylık bir süre için de kiraya verebiliyor. Peki, 6 aylık kira sözleşmesi nasıl yapılır?

kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur Haberi

kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur

Kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Peki, kira sözleşmesi uzatımı nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl yenilenir?


Kira sözleşmesinin uzatılması için yeniden bir kira sözleşmesinin yapılması gerekmiyor. Tarafların sözleşmeyi feshetmemeleri halinde kira sözleşmesi aynı koşullarda bir seneliğine daha yenilenmiş oluyor.


Yenilenen kiralamalar için mal sahipleri kiracılarına zam yapma hakkına sahip oluyor. Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki...