02 / 05 / 2024

kira süresinin bitmesi

kira süresinin bitmesi

Kiracı ve ev sahibinin hukuki hakları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki kiralama süresi boyunca tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir? Kiralama süresi nedir? İşte kira kanunu..

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Milli Emlak'ta kira süresi 10 yılı aşamaz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Milli Emlak'ta kira süresinin 10 yılı aşamayacağını söyledi. 

Kira sözleşmesi ne zaman biter?

Türk Borçlar Kanunu'nun getirdiği yeniliklik kira sözleşmesinde de karşımıza çıkıyor. Kiracıya, kira sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanınıyor. 

Yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Ev ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşme süresinin sona ermesi halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 31 Mart!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme süresi normal şartlarda bugün 25 Mart 2015 tarihinde sona erecekti. Ancak, kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 31 Mart oldu...

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyan verilerek vergi ödeniyor. Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart...

Kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az kaç gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor? İşte kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi..

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kira sözleşmesi zam oranı 2014!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde, mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi zam oranı 2014...

Kira sözleşmesi fesih bildirim süreleri!

Taşınmaz kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. İşte kira sözleşmesi fesih bildirim süreleri...

Kira sözleşmesinin feshi davası!

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az on beş gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme yenilenmiş sayılıyor. Peki, Kira sözleşmesinin feshi davası hangi durumlarda açılabiliyor?

Kira sözleşmesinde kefilin sorumluluğu!

Kira sözleşmeleri, taşınmaz malların kiralanması hususunda tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya ilişkin olarak imzalanıyor. Kimi kira sözleşmelerinde kefilin de imzası bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde kefilin sorumluluğu kaç senedir?

kira süresinin bitmesi Haberi

kira süresinin bitmesi

Kiralama süresi nedir?

Kiracı ve ev sahibinin hukuki hakları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki kiralama süresi boyunca tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir? Kiralama süresi nedir?


Kiracı ve mal sahibi arasındaki ilişkiyi düzenleyen duruma kira sözleşmesi, aralarındaki ilişkiye de kira olarak karşımıza çıkıyor  


Kira; Kiralayanın, bir şeyin kullanımını kiracının verdiği bir bedel karşılığında ve belli bir süre için kiracıya bırakmasına deniyor. 


Kira süresi nedir?

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür....