04 / 05 / 2024

kira tahliye 2014

kira tahliye 2014

Ev sahibi ile kiracı arasında ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. İşte kiracının tahliyesi 2014 esasları...

Ünlü doktordan tahliye davası isyanı: 'Bu koşullarda bir daha bu ülkeden bir ev alır mıyım? Asla!'

Uzman Doktor Dağıstan Ayan, 'Yargı süreçlerinin bu kadar uzun sürdüğü başka bir ülke var mıdır acaba?' diyerek X sosyal medya hesabından kira tahliye davasına ilişkin paylaşımda bulundu. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Tahliye taahhütnamesi örneği 2020!

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağıyla ilgili yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanıyor. İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2020...

5 soruda tahliye taahhütnamesi!

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır? Tahliye taahhütnamesi noter şartı var mı? diyorsanız işte yanıtları...

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

Kira süresinden önce tahliye olur mu?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kira süresinden önce tahliye olur mu?

Sözlü kira sözleşmesinde tahliye!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar kimi zaman sözleşme imzalama gereği duymuyor. Kira sözleşmeleri ancak kanunda belirtilen esaslar dahilinde feshedilebiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?

Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride evi tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor. İşte yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi...

Kira kanununa göre tahliye sebepleri!

Taşınmaz kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre haklı gerekçe olmasan kiracı tahliye edilemiyor. İşte kira kanununa göre tahliye sebepleri..

Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu anlaşmada belirtilen bedelin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Kira sözleşmesi olmadan tahliye davası!

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi olmadan tahliye davası nasıl açılır?

Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği!

Kira dönemi içerisinde kiracının kira bedelini ödememesi halinde, ev sahibi kiracısından tahliyesini bir dilekçe ile dava açarak isteyebiliyor. İşte kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği...

Kira tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek, taşınmaz malı ne zaman tahliye edeceğini bildirebiliyor. Bu şekilde verilen taahhüdün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kira tahliye taahhütnamesi geçerliliği...

kira tahliye 2014 Haberi

kira tahliye 2014

Kiracının tahliyesi 2014!

Ev sahibi ile kiracı arasında ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor.


Ancak, yine aynı kanun hükümlerine göre kiralamada on senesi dolan kiracılar hiçbir gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor.


1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu uygulamanın yasal dayanağı Borçlar Kanununda madde 347'de karşımıza çıkıyor. Kanuna göre on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor. Peki 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?


10 yıllık kiracının tahliye edilmesi..

10 yıllık kiracının tahliyesi için sözleşme uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunulması gerekiyor. Bunun dışında ev sahibinin herhangi bir gerekçe göstermesine gerek duyulmuyor.


On senelik kiracı tahliye mevzuatı:

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli...