28 / 04 / 2024

kira üfe tüik

kira üfe tüik

Taşınmaz malını kiraya veren ve kira sözleşme süresi yenilenen mal sahipleri bu dönemde kiracısına zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zam, ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte kira ÜFE oranları Aralık 2014...

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Kira zammı ne zaman açıklanacak? Ekim 2023 kira artış oranı için Gözler TÜİK'te!

Kira artış oranları hak sahibi ve kiracılar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, Kira zammı ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 zam sınırı ne zaman kaldırılacak?

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

TÜİK Eski Başkanı Aydemir: ‘Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım’

TÜİK’in açıkladığı düşük enflasyonun halkı yoksullaştırdığını belirten Birol Aydemir, “Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım” dedi. Aydemir, ekonominin bir senede yoluna girebileceğini söyledi.

TÜİK resmen açıkladı: En zengin yüzde 20’nin toplam gelirdeki payı yüzde 48’e yükseldi! 

TÜİK verilerine göre, en yüksek eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay 2022 yılında, 2021'e göre 1,3 puan arttı ve yüzde 48'e ulaştı. 

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

kira üfe tüik Haberi

kira üfe tüik

Kira ÜFE oranları Aralık 2014!

Taşınmaz malını kiraya veren ve kira sözleşme süresi yenilenen mal sahipleri bu dönemde kiracısına zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zam hesaplamalarına ilişkin esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor.


Meskendeki kiracılara dönemin ÜFE oranlarına bağlı kalarak zam yapılması gerekirken; işyeri kiralamalarında kiracıya istenilen oranlarda zam yapılıyor.


Üretici fiyat endeksi verileri, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Açıklanan veriler bir önceki aya ait oluyor.


3 Aralık 2014 tarihinde açıklanan Kasım ayına ait verilere göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,97 düştü. Kira hesaplamalarında ise, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı olan yüzde 8,36 oranında zam yapılıyor.


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,97 düştü

"Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,97...