02 / 05 / 2024

kira vergi ödemesi

kira vergi ödemesi

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden kimseler, elde ettikleri gelirin o yıl için belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda vergi ödüyor. Peki 2014 yılında ne kadar kira geliri vergiye tabi?

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde geldi! 12 ay boyunca 1.500 TL hesaplara yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kirada oturan ve kirasını ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlar için 12 ay boyunca kira destek ödemesi yapıyor. İşte ayrıntılar...

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödeme dönemi başladı. Motor silindir hacmine göre yeni yılda vergi ödemesi 1313 lira ile 1576 lira arasında değişecek...

Maliye’den ev satışı yapanlar için vergi broşürü!

Gelir İdaresi Başkanlığı, evini satacak vatandaşların hangi durumlarda vergi ödemesi yapıldığına ilişkin yeni broşür yayınladı. 

Emlak vergisi muafiyet koşulları neler? 

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Emekli olan ve ikamet edilen tek bir yazlık için vergi ödemesi yapılmıyor. 

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 650 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 650 milyon TL nominal tutarlı, 90 gün vadeli, TRDBRKT42129 ISIN kodlu kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi tamamlandı. 

kira vergi ödemesi Haberi

kira vergi ödemesi

Ne kadar kira geliri vergiye tabi?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden kimseler, elde ettikleri gelirin o yıl için belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda vergi ödüyor. Peki 2014 yılında ne kadar kira geliri vergiye tabi? Kira geliri ne kadar olursa vergiye tabi olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mesken kiralamaları için 2014 yılında istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. 2013 yılı boyunca bu bedelin üstünde kira geliri elde eden kimselerin, beyanname vererek kira vergi borcunu ödemesi gerekiyor. 


Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2014 kapsamında kira gelirinin beyanına ilişkin açıklamalar şu şekilde:


KİRA GELİRİNİN BEYANI

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2013 yılı için 3.200 TL) aşanlar,


- İşyeri kira...