10 / 05 / 2024

kira vergisi mükellefleri

kira vergisi mükellefleri

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Emlak vergisi sorgulama Kasım 2020!

Emlak vergisi mükellefleri için ikinci taksit vergi ödemeleri başladı. Peki, emlak vergisi sorgulaması nereden yapılır? İşte emlak vergisi sorgulama Kasım 2020...

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisini indiren giderler nelerdir?

Kira gelir vergisi mükellefleri bazı giderleri, vergi borcundan düşebiliyor. Peki, kira gelir vergisini indiren giderler nelerdir? Son düzenlemede yapılan düzenlemeler nelerdir?

2016 yılı gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?

Mart ayı vergi takvimine göre, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi yer alıyor. Peki, 2016 yılı gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?

Ev kira vergisi nereye ödenir?

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimseler, 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi olabiliyor. Peki, ev kira vergisi nereye ödenir? İşte ödeme yerleri..

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

kira vergisi mükellefleri Haberi

kira vergisi mükellefleri

Kira gelir vergisini kimler öder?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. 


Kira gelirinde gelirin elde edilmesi, tahsil esasına bağlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Tahsil esasına göre kira gelirinin vergilendirmesi için  nakden veya ayni olarak tahsil edilmiş olması gerekiyor. 


Gayrimenkulünü 2014 yılı içerisinde kiraya veren kişilerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Her yıl yeniden belirlenen kira gelir vergisi istisna sınırı 2015 yılı için 3 bin 600 TL olarak belirlendi. Bu sınırı aşanların kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. 


Kira gelir vergisini kimler öder?

Gayrimenkulünü, işyerini mesken olarak kiraya veren kişiler Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan kira gelir vergisi sınırını aşıyor ise beyanname vererek kira gelir vergisini ödemesi...