06 / 05 / 2024

kira vergisi ödemeleri 2015

kira vergisi ödemeleri 2015

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilerek mal sahiplerinin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için öncelikle beyannameler 31 Mart'a kadar verilirken, ödemeler de aynı gün sona eriyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Kira vergisi kimler için yüzde 10'a düştü?

Koronavirüs salgınının etkisini azaltmak amacıyla kira vergisi stopaj (kesinti) oranları da yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi. Ama konut olarak kullanılan gayrimenkuller için değil. Salgından etkilenen kurumların kiraladıkları iş yerleri için yaptığı vergi kesintisi oranı yarıya düştü...

2020 emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Emlak Vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamış ve 1. taksidin son ödeme günü, 30 Mayıs’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2020 olarak belirlenmişti Peki emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sonrası vatandaşlar emlak vergisi ödemelerinde erteleme bekliyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Ödemeler ertelendi mi? İşte emlak vergisiyle ilgili detaylar...

kira vergisi ödemeleri 2015 Haberi

kira vergisi ödemeleri 2015

Kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilerek mal sahiplerinin elde ettiği gelirler için ödeniyor.


Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Örneğin 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için 2015 yılında vergi ödeniyor.


2015 yılında elde edilen kira gelirleri için ise 2016 yılında kira gelir vergisi ödenecek. Peki, kira gelir vergisi nasıl ödenir? Kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?


Kira gelir vergisi için öncelikle kira gelirinin beyan edilmesi gerekiyor. Beyan edilen kira bedelinin istisnadan yüksek olması halinde; seçilen ödeme yöntemi ile kira vergisi ödemesi yapılıyor.


Ödeme için götürü gider yöntemi ya da gerçek gider yöntemi seçiliyor. Hesaplanan kira gelir vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri...