27 / 04 / 2024

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...



Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi takvimine göre mal sahipleri ile taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden maliklerin bu ay içinde ödemeleri gereken 3 vergi bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve kira gelir vergisi olarak sıralanıyor.

Emlak vergisi, konut, işyeri, arsa ya da arazisi olan mal sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemesi ilgili belediyeye yapılıyor. İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksit Kasım ayında ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan vergi işyerlerinde belediyeye gidilerek ödeniyor. Vergi ödemesi emlak vergisi ile aynı tarihlerde yapılıyor.

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

Kira gelir vergisi, geçtiğimiz yıl konut ya da işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Ardından ilk taksit Mart ayında, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödeniyor.

Tüm bu vergi borçları bazı bankaların kartları ile ödendiğinde daha fazla taksitle ödeme imkanına sahip olunabiliyor. İşte 2022 yılında emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...


Geri Dön