04 / 05 / 2024

kiracı ihtarnamesi

kiracı ihtarnamesi

Ev sahibi kira kontratına uymayan durumlara karşı her zaman ihtarname çekebime hakkına sahip oluyor. İhtar çekme sebebi genellikle kira bedelinin zamanında ödenmemesi oluyor. İşte kiracıya ihtar örneği...

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem kiracı. Ev sahibi kontrat yenileme tarihinden 2 ay önce ihtiyaçtan tahliye ihtarnamesi çekti. Ev sahibi tahliye davası açarsa kazanır mı? Ne kadar sürer? Ev sahibi kazanırsa, dava masrafları anneme mi ödetilir ve kaç liradır?' sorusunu cevapladı.

Kiracı tahliye ihtarnamesi 2018!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri bazı durumlarda kiracısından erken tahliyesini ihtarname ile talep edebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi 2018..

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara bazı nedenlerden dolayı tahliye ihtarnamesi gönderilebiliyor. İhtarnamenin içeriği tahliye nedenine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İşte kiracı tahliye ihtarname örnekleri..

Kira artışı ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam kiracıya bir ihtarname ile bildiriliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği..

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

Kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi..

Yeniden inşa nedeniyle tahliye ihtarnamesi!

Ev sahibi kiradaki evin yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise kiracının tahliyesini ihtar ile isteyebiliyor. İşte yeniden inşa nedeniyle tahliye ihtarnamesi...

On yıllık kiracıya tahliye ihtarnamesi!

Ev sahibi kiracısını ancak belli durumların söz konusu olması durumunda evden çıkarabiliyordu. Peki ev sahibi on yıllık kiracısını nasıl evden çıkaracak? İşte on yıllık kiracıya tahliye ihtarnamesi...

Kira akdi feshi ihtarnamesi!

Kira akdinin feshinin mümkün olması için, mülk sahibinin kiracısına ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu ihtarname ile kira akdinin feshi isteniyor. Kira akdi feshi ihtarnamesi örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek!

Kira bedelini süresiz olarak ödemeyen kiracılara kiralayan tarafından tahliye ihtarnamesi gönderilir. Bu ihtarnameyi de dikkate almayan kiracıya tahliye davası açılabiliyor. Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek olarak haberimizde yer alıyor..

kiracı ihtarnamesi Haberi

kiracı ihtarnamesi

Kiracıya ihtar örneği!

Ev sahibi kira kontratına uymayan durumlara karşı her zaman ihtarname çekebime hakkına sahip oluyor. İhtar çekme sebebi genellikle kira bedelinin zamanında ödenmemesi oluyor.


Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Bir dönem içinde 2 haklı ihtar oluşturmak için de mal sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. Kiracıya çekilen ihtar örneği şu şekilde;


Kiracı ihtarname örneği 2015:


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF          :.......


KONU                 : 

.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.


AÇIKLAMALAR          :

1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü kira...