03 / 05 / 2024

kiracı kontrat feshi

kiracı kontrat feshi

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununa ev sahibi ve kiracının birbirlerine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracı sözleşmeyi feshedebilir mi? Kiracı nasıl sözleşmeyi fesheder?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı? Ev kira kontratı kaç yıl geçerli?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken birtakım hususlar vardır. İşte o hususlara dair merak edilen detaylar!

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Kiracı kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Kira kontratındaki bazı detaylara hem kiracı hem de ev sahipleri dikkat etmelidir. İşte o detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

2022 Nisan ayı kira artış oranları belli oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kira kontratı bu ay içerisinde yenilenecek olan ev sahipleri ve kiracılar kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Nisan ayı kira artış oranları...

kiracı kontrat feshi Haberi

kiracı kontrat feshi

Kiracı sözleşmeyi feshedebilir mi?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununa göre ev sahibi ve kiracının haklarını koruyan bazı hükümler bulunuyor. Buna karşın tarafların birbirlerine karşı bazı sorumlulukların da bulunuyor. Peki, kiracı sözleşmeyi feshedebilir mi? Kiracı kontratı nasıl fesheder?


Borçlar Kanunu madde 347 gereğince; Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Ancak kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten...