23 / 07 / 2024

kiracı olduğum ev satıldı

kiracı olduğum ev satıldı

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu'nda belirtildiği üzere ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Peki, bu şartlar nelerdir? Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. Gazeteci Emin Pazarcı, kötü niyetlilerin fonlandığını dile getirdi. İşte o paylaşım..

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri senede 1 değil 2 kez zam yapabilir...

Kira zammında yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasından sonra kiracıları üzecek bir haber paylaşıldı. Kiracılardan artık senede 1 kez değil 2 kez zam yapabileceği gündeme geldi. Bazı ev sahipliği bunu uygulamaya başladılar.

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Yeni zammı karşılayamayacak kiracılar ev aramaya başladı! 

Ev sahipleri kiralara yüzde 65,07 oranında zam yapabilecek. Zamları karşılayamayacak kiracılar, tedirgin oldu ve ev aramaya başladı bile. İşte ayrıntılar...

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

9 maddede kiracı tahliye sebepleri! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren tahliye sebepleri açıklandı. İşte 9 maddede kiracı tahliye sebepleri...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

kiracı olduğum ev satıldı Haberi

kiracı olduğum ev satıldı

Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki ilişkilere  Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gerğince taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.


Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Ancak evin kirada olması, ev sahibinin evi satmasına engel olmuyor. Kiradaki evin satışı da yapılabiliyor. Peki, kiradaki ev nasıl satılır, bu durumda kiracının hakları nelerdir?


MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,

2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız...