06 / 05 / 2024

kiracı tahliye süreci

kiracı tahliye süreci

Ev ve işyeri sahipleri 10 yıllık kiracısını Temmuz 2014'te gerekçe göstermeden çıkartabilecek. Bugünlerde; 10 yıldır aynı yerde kirada olan kiracılar ile mal sahipleri arasında görüşme trafiği hızlandı...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Bursa Tower Plaza’da tahliye süreci başladı!

Bursa’da Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi üzerindeki Tower Plaza’da yıkım için tahliye süreci başladı. 

Kiracı tahliye ihtarnamesi 2018!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri bazı durumlarda kiracısından erken tahliyesini ihtarname ile talep edebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi 2018..

Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kiracı tahliye davası şartları!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası şartları nelerdir? Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

10 yıllık kiracı tahliye bildirimi!

10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla kiracısını tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliye bildirimi..

Kiracı tahliye sözleşmesi örneği!

Kiracı, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Ayrıca kiralama sürerken kiracı tahliye sözleşmesi imzalayabiliyor. İşte kiracı tahliye sözleşmesi örneği..

Kiracı tahliye süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?

kiracı tahliye süreci Haberi

kiracı tahliye süreci

Ev ve işyeri sahipleri 10 yıllık kiracısını Temmuz 2014'te gerekçe göstermeden çıkartabilecek. Tahliye davalarının çoğalacağı bu yıl, dükkan ve mağaza kiraları yükselecek, noterlerin iş yükü artacak Bugünlerde; 10 yıldır aynı yerde kirada olan kiracılar ile mal sahipleri arasında görüşme trafiği hızlandı. 


Çünkü Temmuz 2012'de değiştirilen yeni Borçlar Kanunu'nun 347. maddesini oluşturan kira hukuku hükümleri; 1 Temmuz 2014'te devreye girecek. Buna göre; 10 yıldır aynı yerde kiracı olan kişiler, mal sahiplerinin talep etmesi durumunda gayrimenkulü tahliye edecek. 


Davalar artacak Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yaz döneminin kiracılar açısından çok sıcak geçeceğini söyledi. Kiraz, "Uzun süre kira artışı olmayan ve raiç bedelin çok altında kiralamaların olduğu bölgelerde tahliye bombardımanı üzerimize doğru hızla geliyor. Ev sahipleri şimdiden tahliye işleri için hazırlık...