04 / 05 / 2024

kiracı tarafından ödenmeyen aidatlar

kiracı tarafından ödenmeyen aidatlar

Apartmanda ya da konut sitesinde sunulan hizmetlerin karşılığı olarak apartman aidatı alınıyor. Peki apartman aidatını kim öder? Boş daire için apartman aidatı ödenir mi? İşte yanıtı...

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi!

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi nasıl olur? Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshinde süre nedir?

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenir mi?

Cem Barlas Aslan Hürses Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenip ödenmeyeceği hakkında bilgi verdi. İşte o yazı...

Kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Mal sahibinin, kira sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. Ancak on yıl geçtikten sonra, fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor!

Çeyrek asırdır Karşıyaka’da faaliyet gösteren Katal İnşaat, Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde, yepyeni bir projeye imza atıyor. Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor.

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek!

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bütün toplumsal kesimlerin eşit oranda önemsendiği katılımcı yönetim anlayışıyla yollara düştü.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı bakanlık tarafından onaylandı!

İzmit Körfezi ( Kocaeli - Yalova ) Bütünleşik Kıyı Alanları Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2014 tarihinde onaylandı. İşte askıya çıkarılan plan notları...

TCMB piyasalar tarafından test edilecek!

J.P. Morgan’ın gelişmekte olan ülkeler raporunda, " Global risk iştahına bağlı olarak TCMB birkaç kez daha piyasalar tarafından test edilecektir ” ifadelerine yer verildi

kiracı tarafından ödenmeyen aidatlar Haberi

kiracı tarafından ödenmeyen aidatlar

Apartman aidatını kim öder?

Apartman aidatı, ortak giderler olarak ifade edilen; kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan giderleri için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınan ücrete deniyor.


Söz konusu aidatlar; apartmanın sunmuş olduğu olanaklardan yararlanılsın ya da yararlanılmasın; tüm bağımsız bölümlerden talep ediliyor. Apartman aidatı için ödenecek miktarı yönetici belirleyebildiği gibi; kat malikleri kurulu da belirleyebiliyor. Apartman aidatı ile ilgili merak edilenler arasında; dairede kiracının olması halinde apartman aidatını kimin ödeyeceği hususu oluyor.


Kiracı aidat

Apartman aidatları, bağımsız bölümde oturan kimseden alınıyor. Dairede eğer kiracı oturuyorsa, aidat kiracıdan talep ediliyor. Ancak kiracının ödememesi ve aidat borçlarını ödemeden kaçması halinde; söz konusu aidat borçlarının tahsili gayrimenkul sahibinden yapılıyor.


Bu nedenle gayrimenkul sahiplerinin, kiracılarının aidat ödemelerini yakından takip etmeleri, olası bir probleme karşı kendileri için faydalı oluyor.


Boş...