06 / 05 / 2024

kiracı vergisi ne kadar

kiracı vergisi ne kadar

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kiracı gelir vergisi ne kadar? Vergide hangi indirimler var?

Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Mayıs ayında sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam hesaplamasında kullanılacak enflasyon oranları belli oldu. Peki, Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Bursa emlak vergisi ne kadar?

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, Bursa'daki bir ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Bursa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?

Bu sene ilk kez emlak vergisi ödeyecekler "Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?" diye soruyor. İşte sorunuzun cevabı ve hesaplama örneği..

İzmir emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için ödenecek bedel şehirden şehire değişkenlik gösterebiliyor. Peki, İzmir'deki mükellefler gayrimenkulleri için ne kadar emlak vergisi öder? İzmir emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ne zaman bitiyor 2017?

2017 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Peki, emlak vergisi ne zaman bitiyor 2017?

2017 emlak vergisi ne kadar?

Evi, işyeri, arsa ve arazisi olanlar için vergi dönemi başladı. Peki, hangi mükellef ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2017 emlak vergisi ne kadar?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkanlar için 2017 emlak vergisi 1. taksit ödeme süresi 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Gayrimenkul sahipleri 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, ev sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyecek? Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

2017 Mart ayı vergi takvimine göre, emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Emlak vergisi için ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

2017 yılı için gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki, 2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir? Ödeme nereye ve nasıl yapılır?

2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

kiracı vergisi ne kadar Haberi

kiracı vergisi ne kadar

Kiracı vergisi ne kadar?

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisini yalnız istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor.


İstisna bedelinden düşük oranda kira geliri olanların vergi ödemelerine ve beyanname vermelerine gerek olmuyor. 2015 yılında verilecek beyannameler için istisna sınırı ise şu şekilde;


Kira geliri istisna sınırları..

Mesken kira gelirleri için sınır; 3 bin 300 TL

İşyeri kira gelirleri için sınır; 27 bin TL


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Peki, kiracı vergisi ne kadar?


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın % 25’i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere...