05 / 05 / 2024

kiracının bakım borcu

kiracının bakım borcu

Kiracının kira bedelini zamanında ödeme borcu, özenle kullanma ve komşulara saygı gösterme borcu, temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu gibi sorumluluklar bulunuyor. Peki, kiracı bakım onarım yapmakla yükümlü müdür?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Profilo BD2155WFNN Üstten Donduruculu Buzdolabı bakım ve ek garanti fırsatlarıyla satışta!

Beyaz eşya sektöründe en çok tercih edilen markalardan biri olan Profilo, BD2155WFNN Üstten Donduruculu Buzdolabı’nı bakım ve ek garanti fırsatlarıyla beraber satışa sundu.

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada yaşlı ve engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin çalışma hayatı sürecine dahil olamadığını kaydederek, bu kişilere devletin kısmi sigorta imkanı sağlayacağını dile getirdi.

Watsons’ın saç bakım ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte Watsons’da dikkat çeken fiyatlar...

Watsons’ın bakım ürünleriyle daha güçlü ve sağlıklı saçlar! Peki fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2023 fiyat listesi....

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç TL olacak? Maaşlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın!

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber binlerce kişi 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına gelecek zammı merak etmeye başladı. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak 2023 zammıyla kaç TL olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı hesaplandı! Kim kaç TL maaş alacak? Şimdi göz atın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit destek veriliyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına Ocak 2023'te zam yapılacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç lira olacak? Hemen tek tek bu hesaplara bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem! Hemen hesaplanan son rakamlara bakın!

Pek çok kişinin yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit desteği veriliyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor... Hemen hesaplanan son rakamlara bakın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak 2023 zammıyla kaç TL olacak? Şimdi yeni hesaplanan rakamlara bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit destek sağlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına 2023 Ocak'ta zam gelecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? Bir bir yeni hesaplanan maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç lira olacak? Tek tek yeni hesaplanan maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce nakit destek sunuluyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına Ocak 2023'te zam yapılacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç lira olacak? Tek tek yeni hesaplanan maaşlara bakın!

Hesabınıza 3 bin 336 lira yatıyor! Evde bakım maaşları 22 Ekim 2022

Her ayın belirli gününde yatan evde bakım maaşları Ekim 2022 yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

kiracının bakım borcu Haberi

kiracının bakım borcu

Kiracı bakım onarım yapmakla yükümlü müdür?

Kira sözleşmesi imzalayan kiracının yükümlülükler arasında, kira bedelini zamanında ödeme borcu, özenle kullanma ve komşulara saygı gösterme borcu, temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu gibi sorumluluklar bulunuyor. Peki, kiracı bakım onarım yapmakla yükümlü müdür?


Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiralananın bakımını gereği gibi sağlamakla yükümlü oluyor. Kiracı, yerel âdete uygun olarak küçük onarımları yapmak, bozulan veya kullanılmayla yok olan düşük değerli araç ve gereçlerin yerine yenilerini koymak zorunda oluyor.


Özenle kullanma ve komşulara saygı gösterme borcu

Kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür.


Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı davranması durumunda kiraya veren, konut ve çatılı işyeri kirasında, en  az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi...